NAJVEĆI EKOLOŠKI PROJEKAT GRADA: Gradonačelnica Smedereva na Svetski dan zaštite životne sredine obišla radove na izgradnji transfer stanice

J. I.

05. 06. 2024. u 15:17

Danas je Svetski dan zaštite životne sredine.

НАЈВЕЋИ ЕКОЛОШКИ ПРОЈЕКАТ ГРАДА: Градоначелница Смедерева на Светски дан заштите животне средине обишла радове на изградњи трансфер станице

Foto: N. Živanović

Simbolično, na ovaj dan, u želji da istakne da će zdravija životna sredina biti jedan od najvažnijih i neodložnih zadataka u narednim godinama, gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović danas je sa svojim  zamenikom Vladimirom Nešićem, predsednikom Skupštine grada Milanom Perićem i ostalim saradnicima proverila kako teku radovi na izgradnji Transfer stanice u Godominskom polju – najvažnijem ekološkom projektu u čitavom Podunavskom okrugu, saopšteno je iz kabineta gradonačelnice.

-Nema ništa važnije od zdrave životne sredine. To je nulta tačka od koje sve počinje. Zbog toga, baš na Svetski dan zaštite životne sredine, 5. juni želim da ukažem da je ovo jedna od naših najznačajnijih misija za buduće generacije Završetkom izgradnje Transfer stanice rešavamo višedecenijski problem odlaganja komunalnog otpada sa teritorije grada, ali i 27 sela, izjavila je gradonačelnica Jasmina Vojinović.

Ona je navela da je  vrednost investicije 341 milion dinara. Na ovoj lokaciji u Godominskom polju se osim izgradnje reciklažnog dvorišta, pretovarne stanice i linije za separaciju radi i na izgradnji vodovodne mreže i prilaznog puta. Vrednost tih poslova iznosi 66  miliona dinara, koje je obezbedio grad.

Takođe, prema njenim rečima postojeća neuslovna deponija, odmah posle puštanja u rad Transfer stanice, biće zatvorena i sanirana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru