GENERACIJA SA 12 VUKOVACA: U OŠ "20. oktobar" iz Sivca, nedaleko od Kule, svečano obeležena mala matura

Z. RAJIĆ

10. 06. 2024. u 18:54

U JEDNOJ od dve zgrade OŠ "20. oktobar" u Sivcu nadomak Kule, koji slovi za jedno od najvećih vojvođanskih sela, priređena je maturska svečanost.

ГЕНЕРАЦИЈА СА 12 ВУКОВАЦА: У ОШ 20. октобар из Сивца, недалеко од Куле, свечано обележена мала матура

foto Ž. Vorinski

Proslavi male mature su prisustvovali učenici završnog razreda, njihovi roditelji, rođaci, prijatelji, komšije... ali i predstavnici lokalne samouprave koje je predvodio predsednik Opštine Damjan Miljanić

- Školovanje je veoma važno, a od toga da budete najuspešniji još je važnije ako ste dali sve od sebe da na tom putu postanete ljudi - poručio je Miljanić, i sam roditelj malog maturanta.

Direktor pomenute obrazovne ustanove Branko Žeželj, koji je najboljima uručivao diplome i pohvalnice, kaže da su ove godine osnovnu školu u Sivcu završila 82 učenika, od kojih je čak 12 vukovaca.

Đak generacije je Sara Svitić, a njoj i Lenki Damjanović, koja je bila veoma blizu te titule, anonimni donator poklonio je čekove od po 50.000 dinara.

Memorijalna nagrada "Prijatelj generacije", koju dodeljuje sivačka porodica Strunjaš - u znak sećanja na njihovog tragično nastradalog sina Miloša - po izboru osmaka pripala je Mihajlu Žujoviću, koji je paralelno pohađao i osnovnu muzičku školu, a želja mu je da postane sveštenik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA RADI OVAJ ČOVEK... Novak Đoković ne samo da je stigao na Vimbldon, već tamo - nema mira (VIDEO)