SVAKO TERA SVOJU PRIČU: Raspisan oglas za izdavanje objekata Apotekarske ustanove u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

10. 06. 2024. u 11:26

Iako je i zvanično pokrenut postupak za sprovođenje lokalnog referenduma na kojem bi Kraljevčani trebalo da se izjasne o sudbini ovdašnje Apotekarske ustanove (AU), lokalna samouprava raspisala je krajem prošle nedelje Javni oglas o sprovođenju postupka izdavanja pod zakup osam objekata čiji je vlasnik Grad, a korisnik ova ustanova.

СВАКО ТЕРА СВОЈУ ПРИЧУ: Расписан оглас за издавање објеката Апотекарске установе у Краљеву

G.Šljivić

U Javnom oglasu koji je duže od dva meseca predmet spora zaposlenih u AU i gradskih vlasti, pod zakup se, u paketu i na period od 10 godina, nude dve apoteke na atraktivnim lokacijama u centru grada na Ibru, po početnoj ceni od 180.000, odnosno 260.000 dinara, u centru Raške po ceni mesečnog zakupa od 155.000 dinara, kao i u naselju Ribnici, Mataruškoj Banji, Podunavcima, Stublu i varošici Ušće.

- Javni oglas je raspisan i objavljen iako smo 30. maja podneli zahtev za sprovođenje lokalnog referenduma zbog podrške koju nam je potpisima peticije dalo više od 18.000 sugrađana. Postoji i zanični dokment koji potvrđuje da je predsednik Skupštine grada primio taj naš zahtev. Osim toga, trenutno su u procesu i dva sudska spora koje smo pokrenuli zbog sumnje u zakonsku regularnost donetih odluka gradske vlasti – navode u saopštenju za Javnost zaposleni u Apotekarskoj ustanovi istrajni u nameri da sačuvaju svoje objekte.

G.Šljivić

 

Od ukupno 100 zaposlenih u AU, u osam apoteka koje su predmet oglasa, podsećamo, zaposleno je 32 radnika, a ovi objekti donose čak 54 odsto ukupnog prihoda preduzeća.

- A, da se sačuvaju svi naši objekti, iz gradske kase potrebno je izdvojiti samo 0,96 odsto godišnjeg gradskog budžeta, što je veoma mali iznos u odnosu na ono što dobijaju druga ovdašnja javna prduzeća i ustanove kako bi pokrili minuse u poslovanju – dodaju zaposleni u AU. - U našem slučaju, međutim, oligledno je da važe neki drugi aršini i da je interes građana na poslednjem mestu.

USLOVI

UZ preuzimanje zaposlenih, pord ostalog, uslovi Javnog oglasa su da ponuđač upravlja sa najmanje 100 apoteka na teritoriji Srbije, da obavlja apotekarsku delatnost najmanje 20 godina, kao i da nije imao minus u poslovanju minule tri godine. Osim toga, Skupština grada je usvojila zaključke koji se odnose na to da se u apoteci u centru grada i dalje omogući pripremanje medicinskih preparata, kao i da se zadrži dežurstvo tokom noći, vikendom i praznicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVO: Hiljade ustaša došlo na Hrvatska - Italija! I žene, i starci, svi pevaju strašne stihove!