SPORT NE POZNAJE GRANICE: Sportski savez Kraljeva učvršćuje veze sa bratskim opštinama

G. ĆIROVIĆ

11. 06. 2024. u 13:46

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji Sportskog sveza Kraljeva i Sportskog društva „Radnički" iz pobratimljene opštine Novo Goražde u Republici Srpskoj učvršćene su bratske veze koje datiraju još iz sredine sedamdesetih godina prošlog veka.

СПОРТ НЕ ПОЗНАЈЕ ГРАНИЦЕ: Спортски савез Краљева учвршћује везе са братским општинама

G.Šljivić

Na ovaj način, otvorene su nove mogućnosti za razmenu iskustava, organizovanje zajedničkih manifestacija, sportskih takmičenja i turnira, kampova i priprema, kao i za masovnije uključivanje dece, žena i starijih u sportske aktivnosti.

- Ovo je prvi sporazum koji Savez potpisuje u proteklih šest godina, ujedno i prvi nakon dobijanja Majske nagrade. Jedan od načina da podignemo nivo rada je tako što ćemo sarađivati sa našim bratskim opštinama poput Novog Goražda – kaže Aleksandar Daišević, predsednik Sportskog saveza Kraljeva.

G.Šljivić

Aleksandar Daišević i Branislav Mitrović

Prema njegovim rečima, plan ove organizacije u narednom periodu je da sporazume o saradnji potpiše i sa Mariborom, Zjelenom Gorom u Poljskoj i drugim bratskim gradovima i opštinama.

- Sport ne poznaje granice – poručio je Daišević. - Cilj je da budemo prisutni svuda, da naše prijateljnj uputimo kako radimo mi u Kraljevu, ali i da vidimo kako to rade drugi Savezi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PANIKA NA EURO 2024: UEFA uvela vanredne bezbednosne mere