U KRAGUJEVCU SPREMNI ZA NOVE NEPOGODE: Aktivno stotinak protivgradnih stanica, popunjenost raketama maksimalna

V. Hadžić

12. 06. 2024. u 18:32

NARANDžASTI meteoalarm RHMZ Srbije za područje Šumadijskog upravnog okruga na snazi je i danas i sutra.

У КРАГУЈЕВЦУ СПРЕМНИ ЗА НОВЕ НЕПОГОДЕ: Активно стотинак противградних станица, попуњеност ракетама максимална

Foto : GK

Prognozira se da će danas u popodnevnim satima doći do pojave intezivnih pljuskova sa pojavom grada i veće količine padavina za kratko vreme.

Uprava za vanredne situacije Kragujevac je u stanju pripravnosti i preduzima preventivne mere. Sve inspekcijske službe obilaze kritične tačke, a nadležne gradske komunalne službe su u pripravnosti. U pripravnosti su i ekipe za zaštitu i spasavanje, osposobljene za reagovanje u ovakvim situacijama.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu na čelu sa načelnikom Uprave Zoranom Kočovićem, obišli su radarski centar Bešnjaja koji je danas ujedno i dežurni radar u naredna 24 sata. 

Prema slici sa radara obilnije padavine na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga očekuju se u popodnevnim časovima. Radarski centar Bešnjaja formirao je 101 aktivnu protivgradnu stanicu od kojih 29 na teritoriji grada Kragujevca. Sve protivgradne stanice imaju maksimalni broj raketa i popunjenost 100%.

Građani su upozoreni da prate upustva nadležnih službi i da se ponašaju u skladu sa njima. Za svaku pomoć u slučaju elementarnih nepogoda mogu da se jave Upravi za vanredne situacije Kragujevac na telefone 034-193 i 034-1985.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi