PLAKETE HUMANIM REKORDERIMA: Svečanost povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

16. 06. 2024. u 11:28

Uručenjem zahvalnica i plaketa višestrukim davaocima krvi, u Kraljevu je tradicionalno obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca ove dragocene tečnosti.

ПЛАКЕТЕ ХУМАНИМ РЕКОРДЕРИМА: Свечаност поводом Светског дана добровољних давалаца крви у Краљеву

G.Šljivić

Uz prigodan program i u prisustvu gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i brojnih gostiju, ovdašnja organizacija Crvenog krsta uručila je plakete humanim Kraljevčanima koji su krv dali 35, 50, 75 i 100 puta, kao i zahvalnice ostalim dobrovoljnim davaocima.

- Krv sam dao 100 puta, a ako je moja računica tačna to znači 50 litara ove dragocene tečnosti. Čast mi je što mogu da pomognem ljudima koji su u nevolji i dok me zdravlje bude služilo nastaviću da učestvujem u akcijama dobrovoljnog davalaštva – skromno kaže Milomir Šapić, humani rekorder iz grada na Ibru.

G.Šljivić

Humani rekorder Milomir Šapić (desno) prima pleketu

Osim njega, još jedan Kraljevčanin je krv dobrovoljno dao više od 100 puta, petoro 75, četrnaestoro 50 i više puta, a četrdeset 35 puta.

Ovom prilikom za veliki doprinos akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi u protekloj godini plakete „Široko srce“ uručene su Policijskoj upravi Kraljevo, kraljevačkoj Gimnaziji i Aktivu dobrovoljnih davalaca Ibarskih rudnika.

- Potrudićemo se da i u narednom periodu širimo humanost, čovekoljublje i da zaista u ovoj plemenitoj misiji učestvuje što više đaka, nastavnog i nenastavnog osoblja - poručila je Radmila Murganić, direktorka Gimnazije.

Tokom 2023. u Kraljevu je ukupno realizovano 60 akcija u kojima je prikupljeno oko 3.000 jedinica krvi, a od početka 2024. u dosadašnjih 27 akcija oko 1.500 jedinica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PLJUVANJE, PA KAO KAJANJE: Albanski reprezentativac se pere nakon vređanja Srba na EURO 2024