UREĐENJE PARTERA JAVNE GARAŽE KOD BANOVINE: Grad Novi Sad ulaže u radove 244,6 miliona dinara

Z. G.

17. 06. 2024. u 14:59

NOVOSADSKA Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizuje projekat uređenja prostora iznad novoizgrađenog objekta podzemne javne garaže kod zgrade Banovine, u centru Novog Sada.

УРЕЂЕЊЕ ПАРТЕРА ЈАВНЕ ГАРАЖЕ КОД БАНОВИНЕ: Град Нови Сад улаже у радове 244,6 милиона динара

Pres služba Grada Novog Sada

Radovi na uglu ulica Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Jovana Đorđevića, čija je ugovorena vrednost 244,6 miliona dinara, podrazumevaju kompletnu izgradnju pešačkih staza sa javnom rasvetom i urbanim mobilijarom.

- Tokom jesenjeg perioda biće realizovano hortikulturno uređenje tog lokaliteta – dodaje se u saopštenju.

Izgradnjom dveju podzemnih garaža u centru grada, u Ulici Modene i kod Banovine, čiji se završetak očekuje tokom ove godine, Grad će biti bogatiji za još 434 parking mesta u centralnoj zoni.

Javna garaža kod Banovine prostire se na 6.280 kvadratnih metara. Ima kapacitet od 167 parking mesta na dve podzemne etaže. Na prvom podzemnom nivou nalazi se 79 parking mesta, od kojih je devet namenjeno osobama sa invaliditetom a osam je predviđeno za električna vozila. Na drugom podzemnom nivou je 88 parking mesta.

Izgradnja garaža značajno će doprineti rasterećenju saobraćajnog sistema u centralnom delu grada, dok će parterno uređenje, pored omogućavanja pešačkog saobraćaja, imati izraženu estetsku i ekološku funkciju, navedeno je u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)