DUH I KULTURA SREDNJEG VEKA: Viteške borbe ovog vikenda u Zrenjaninu (FOTO)

B. G.

19. 06. 2024. u 19:05

CENTRALNI gradski trg u Zrenjaninu će u subotu, 22. juna od 18 časova biti poprište srednjovekovnih viteških borbi u okviru manifestacije Srednjovekovni viteški turnir. 

ДУХ И КУЛТУРА СРЕДЊЕГ ВЕКА: Витешке борбе овог викенда у Зрењанину (ФОТО)

Foto: Novosti

Trg slobode u Zrenjaninu će biti pretvoren u originalno srednjovekovno okupljalište, gde će posetioci imati priliku da dožive duh i kulturu srednjeg veka. Učesnici će imati priliku da se oprobaju u viteškim borilačkim veštinama, kao što su gađanje lukom i strelom, gađanje sekirom, nabacivanje karike, uz demonstraciju seče predmeta na glavi i stalku, kao što su lubenice i flaše, što će dodatno dočarati srednjovekovne običaje i veštine.

Foto: Novosti

 

- Poseban segment jednodnevnog povratka u srednji vek, imaće izložba viteških oklopa i oružja, koja će posetiocima omogućiti da iz prve ruke vide i dodirnu replike oklopa i oružja iz tog perioda - poručuju iz Turističke organizacije grada Zrenjanina, uz napomenu da će program obogatiti i srpsko etno pevanje i tradicionalni srednjovekovni plesovi, što će dodatno upotpuniti atmosferu ovog istorijskog događaja, dok će za najmlađe posetioce, biti organizovane tematske igraonice na kojima će moći da uče o srednjovekovnoj kulturi i obrazovanju kroz igru i zabavne aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?