UZ "SAJAM DUNAVA", KOTLIĆ I TURNIR: U Golupcu pripremili bogat letnji program uz koncerte, predstave, izložbe

D. NOVKOVIĆ

27. 06. 2024. u 06:45

TURISTIČKA organizacija i ustanove kulture u Golupcu pripremile su bogat letnji program uz koncerte, predstave, izložbe, jediličarska takmičenja, etno-manifestacije i promocije.

УЗ САЈАМ ДУНАВА, КОТЛИЋ И ТУРНИР: У Голупцу припремили богат летњи програм уз концерте, представе, изложбе

D.N.

Julski deo "Turističkog leta 2024" počeće u utorak, kada će se u Galeriji moderne umetnosti otvoriti izložba Jevrosime Lukić i grupe autora, a nastaviće se rok-manifestacijom "Dadovanje" 6. jula.

Na programu su i turnir u fudbalu, obeležavanja Dana opštine Golubac i takmičenje kulinara "Pečki kotlić". U Golubačkom gradu održaće se poetsko veče Matije Bećkovića, a u Galeriji moderne umetnosti izložba Ambasade Meksika u Beogradu. U planu su i izložba starih radio-aparata povodom obeležavanja 100 godina Radio Beograda, književno-muzičko popodne i predstava za decu.

Od 26. do 28. jula održaće se tradicionalna privredno-turistička manifestacija "Sajam Dunava", na kojoj se očekuju brojni gosti iz svih krajeva Srbije. Za posetioce se priprema program "Zlatne ruke", koji se održava u etno-dvorištu, uz izložbu starih zanata, suvenira, proizvoda narodne radinosti i tradicionalne hrane. U sportskom delu programa održaće se takmičenje u jedrenju, pecanju i odbojci na pesku.

Na "Sajmu Dunava" održaće se i čuveno takmičenje u kuvanju riblje čorbe Golubački kotlić, 58. po redu, kao i koncerti "Bajage i instruktora" i Željka Samardžića. Tokom jula su i dečje predstave, koncerti folkloraca, slava manastira Tumane.

Istorijske znamenitosti

POSETIOCI će imati priliku da istraže istorijske znamenitosti kao što je Golubačka tvrđava, uživaju u prelepim pogledima na Dunav i upoznaju se sa lokalnim običajima i gastronomijom. Leto u Golupcu obećava nezaboravan doživljaj za sve generacije, poručili su iz Turističke organizacije Golubac.

U avgustu se održavaju "Alasko poselo" u Vincima, izložba fotografija povodom 90 godina od rođenja glumca Velimira Bate Živojinovića, međunarodna TID regata, Festival mladih i Velikogospojinski vašar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru