ĐACI SU PONOS SOMBORA : U Županiji u Somboru održan prijem za učenike generacija

J. L.

01. 07. 2024. u 16:26

U ATRIJUMU zdanja Županije u Somboru upriličen je prijem za đake generacije osnovnih i srednjih škola školske 2023/2024. godine.

ЂАЦИ СУ ПОНОС СОМБОРА : У Жупанији у Сомбору одржан пријем за ученике генерација

foto: Grad Sombor

Tom prilikom, gradonačelnik Antonio Ratković poručio je da će lokalna samouprava učiniti sve kako bi đaci imali što bolje i kvalitetnije uslove za školovanje i usvajanje novih znanja, kako bi sa stečenim znanjem doprineli daljem razvoju Sombora i svetlijoj budućnosti za sve sugrađane.

-Biti najbolji znači da si na vrhu. Doći na vrh nije lako, a ostati na vrhu možda još i teže, stoga je pred đacima još mnogo novih znanja, lepih trenutaka, ali i izazova koje će se naš Grad truditi da im olakša, jer najbolje ulaganje koje se u životu može omogućiti je upravo ulaganje u znanje.  Istovremeno, uspeh koji danas zajednički slavimo, zadaje nam obavezu da vam ostavimo ovaj grad koji će oni jednog dana voditi, u najboljem mogućem stanju - poručio je gradonačelnik Ratković. 

Za sve đake generacije osnovnih škola, Grad je pored plakete i ruže, obezbedio jednokratnu nagradu u iznosu od 60.000 dinara, dok je za đake generacije srednjih škola Grad dodelio 80.000 dinara. Kao i prethodnih godina, Kolo srpskih sestara je i ove godine pripremilo poklon knjige za najbolje maturante srednjih škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!