JUNSKE OLUJE NANELE VELIKU ŠTETU USEVIMA U OKOLINI KRAGUJEVCA: Apel poljoprivrednicima da ih osiguraju

V. Hadžić

01. 07. 2024. u 18:34

Olujna nevremena koja su 5. i 13. juna pogodila teritoriju Kragujevca i okoline pričinila su veliku štetu poljoprivrednim domaćinstvima.

ЈУНСКЕ ОЛУЈЕ НАНЕЛЕ ВЕЛИКУ ШТЕТУ УСЕВИМА У ОКОЛИНИ КРАГУЈЕВЦА: Апел пољопривредницима да их осигурају

Foto : GK

Prijave je do sada podnelo 346 domaćinstava. Ministarstvo za javna ulaganja i grad Kragujevac razmotraju mogućnosti da pomognu domaćinstvima koja su pretrpela gubitke. O tome su sa  Darkom Glišićem, ministrom za javna ulaganja, koji je sa saradnicima nedavno posetio Kragujevac, razgovarali predstavnici lokalne amouprave.

Nevreme početkom juna je najveću štetu pričinilo na usevima u selima Masloševo, Čumić i Jarušice, dok je superćelijska oluja polovinom juna oštetila zaade u selima Drača, Divostin, Prekopeča, delu Poskurica i Šljivovacu. Stradali su u voćnjaci i usevi i u drugim selima. 

Upućen je i apel poljoprivrednim domaćinstvima da, usled nestabilnih vremenskih prilika, kakve i nadalje prognoziraju metereolozi, osiguraju svoje useve. Ministarstvo poljoprivrede pokriva 70 posto troškova osiguranja, a ostatak lokalna samouprava, što osiguranje čini praktično besplatnim za domaćinstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!