"DANI OTVORENIH DVORIŠTA" : Proglašena najlepša dvorišta u okolini Kragujevca

V. Hadžić

11. 07. 2024. u 14:51

Manifestacija „Dani otvorenih dvorišta“ održana je i ovog leta u okolini Kragujevca. Tradicionalno je organizuje Gradska turistička organizacija, a ove godine učestvovalo je više od 40 domaćinstava iz 14 sela. Nagrade su dodeljene u četiri kategorije, za najlepše dvorište, najlepše park dvorište, najlepše etno dvorište i najlepši detalj.

ДАНИ ОТВОРЕНИХ ДВОРИШТА  : Проглашена најлепша дворишта у околини Крагујевца

Foto : GTO KG

Titulu „Najlepše dvorište“ osvojio je Srđan Mladićević iz Korićana, Marina Petrović iz sela Drenovca osvojila je prvu nagradu u kategoriji „Najlepše park dvorište, dvorište Dragana Cvetkovića iz Petrovca proglašeno je za „Najlepše etno dvorište", a za „Najlepši detalj“ prvo mesto je osvojila Vesna Ognjanović iz Cerovaca,.

Prvi put manifestacija „Dani otvorenih dvorišta“ održana je  selu Vlakča kod Kragujevca 2007.godine, kada je u konkurenciji bilo samo desetak dvorišta. Narednih godina broj učesnika se povećavao, a  2021. godine  „Dani otvorenih dvorišta“ proglašeni su za najbolju novu manifestaciju na susretima organizatora manifestacije u Privrednoj komori Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)