DOBILI DOM I OSTVARILI SAN: Ministarstvo za brigu o selu obezbeđuje krov nad glavom za mlade

Lj.P.

16. 07. 2024. u 06:15

ZA KUPOVINU kuća s okućnicom za mlade bračne parove i pojedince na teritoriji opštine Bačka Palanka, na konkursu Ministarstva za brigu o selu, obezbeđeno je još tri i po miliona dinara.

ДОБИЛИ ДОМ И ОСТВАРИЛИ САН: Министарство за бригу о селу обезбеђује кров над главом за младе

FOTO: opština Bačka Palanka

Ugovore su potpisali Dušica Knežević i Stevica Oršić za kuću u Paragama, Dajana Karanović za kuću u Viziću, a Aleksandra Behtler i Aleksandar Jovanović nabaviće kuću u Paragama. U ime Opštine Bačka Palanka potpisivanju ugovora prisustvovao je član opštinskog veća Mita Lačanski.

U poslednje četiri godine je na teritoriji opštine Bačka Palanka ukupno 164 porodice i pojedinca obezbedili su kuću okućnicom preko konkursa Ministarstva za brigu o selu.

- Kupovina kuće s okućnicom predstavlja prekretnicu u životu za mnoge mlade ljude. Bačka Palanka je prepoznala značaj ovog programa i aktivno učestvujemo u njemu s ciljem da osnažimo mlade iz naše opštine i pomognemo im da reše najvažnije životno pitanje. Ujedno, na taj način osnažujemo naša sela - rekao je Lačanski.

Skućili se u Tordi i Konaku

DANIJEL Stanišić, novi je vlasnik seoske kuće u selu Torda u opštini Žitište kod Zrenjanina, u projektu koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu. Dok je Dragana Petrović sada meštanka sela Konak, u opštini Sečanj, gde je na osnovu ugovora sa ministarstvom dobila bespovratna sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom.

- Veoma sam zahvalna, sjajna akcija u kojoj sam uzela učešće jer želim svoj dom i eto posrećilo mi se, ostvarila sam svoj san - istakla je Dragana Petrović iz Konaka. B.G.

Pravo učešća na konkursu za kupovinu kuća s okućnicom imaju mladi do 45 godina starosti, bilo da su bračni i vanbračni parovi ili pojedinci.

Prema propozicijama konkursa, lokalne samouprave imaju obavezu da procene vrednosti nekretnina, garantuju valjanost podataka u konkursnoj dokumentaciji, i uplaćuju sredstva na račun prodavca seoske kuće i okućnice.

Novi vlasnici se obavezuju da deset godina ne mogu otuđiti, izdati u zakup ili ukloniti nekretninu. Troškove osiguranja snose sami, a tokom desetogodišnjeg perioda kuća ne može biti predmet zaloge ili hipoteke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!