MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA U VRANJU: Umetnici iz šest zemalja

J. S.

12. 07. 2024. u 14:10

Od ponedeljka, 15. jula 2024, počinje sedmodnevna Međunarodna likovna kolonija u organizaciji JU Narodni univerzitet Vranje, a pod pokroviteljstvom grada Vranja.

МЕЂУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ВРАЊУ: Уметници из шест земаља

Foto : Promo

Prijem i otvaranje Likovne kolonije „Vranje 2024“ biće održano u Likovnoj radionici Narodnog univerziteta sa početkom u 12 časova.

Likovna kolonija je na ovim prostorima prvi put organizovana 1974. godine u organizaciji Narodnog univerziteta u Vranju i Kulturno-prosvetne zajednice Kumanova, i bila je smeštena u manastiru Prohor Pčinjski.

Imala je prekid u svom radu, da bi 2002. godine Narodni univerzitet uz pomoć SO Vranje organizovao Likovnu koloniju „Vranje 2002“, nastavljajući jednu lepu tradiciju.

Umetnici različitih stilskih opredeljenja iz Rusije, Bugarske, Slovenije, Grčke, Rumunije i Srbije okupiće se na jednom mestu i imaće priliku da razmene iskustva, da stvaraju, upoznaju grad i druže se tokom trajanja Kolonije, do 21. jula.

Tokom trajanja kolonije, koja je otvorenog tipa, dostupna je svim građanima, ljubiteljima likovne umetnosti, koji će u tom periodu moći da prate rad i stvaranje umetnika, učesnika likovne kolonije. Predviđen je obilazak kulturno–istorijskih znamenitosti Vranja, prijem kod gradonačelnika, poseta manastiru Prohor Pčinjski, poseta Muzeju.

Nakon završetka Likovne kolonije, početkom septembra 2024. biće otvorena izložba likovnih radova učesnika Kolonije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)