PODRŠKA OSOBAMA SA INVALIDITETOM: Dve decenije Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga (FOTO)

Z. R.

16. 07. 2024. u 18:11

UDRUŽENjE koje okuplja osobe obolele od distrofije sa teritorije Pomoravskog okruga ima sedište u Paraćinu, a ovih dana obeležilo je važan jubilej – dve decenije od osnivanja.

ПОДРШКА ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Две деценије Удружење дистрофичара Поморавског округа (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Aktuelna predsednica Violeta Milenković podseća da se pre dvadeset godina  udruženje odvojilo od Udruženja Šumadijskog okruga, te da trenutno broji pedesetak članova, od kojih je polovina aktivna.

- Postojimo da bismo okupljanjem i druženjem pomogli članovima da izađu iz svojih domova, iz kojih inače slabo izlaze zbog bolesti. Osim učešća na konkursu za javne radove, svake godine organizujemo pecanje u Sisevcu, sa učešćem gostiju iz drugih gradova, a takođe neki od članova takmiče se u šahu – ističe Milenkovićeva.

Foto: Privatna arhiva

Violeta Milenković desno

Obeležavanju ovog jubileja, uz druge goste, prisustvovala je predstavnica Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Jasmina Morić, koja je podsetila na aktivnosti sa svrhom unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, te da nadležni sektor ministarstva svake godine pre svega finansijski podržava udruženja i saveze koji se ovom problematikom bave.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Saveza distrofičara Srbije Dušan Trojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)