ŠABAČKE KONJIČKE SVEČANOSTI: Održavaju se trinaesti put - manifestacija za vikend

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

18. 07. 2024. u 06:18

U Gradskoj kući danas je održana konferencija za novinare na kojoj su najavljene Šabačke konjičke svečanosti za 20. i 21. jul, koje se po 13. put, održavaju u Šapcu, u organizaciji KK ,,Džokej klub", a uz podršku Grada Šapca i Turističke organizacije.

ШАБАЧКЕ КОЊИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ: Одржавају се тринаести пут  - манифестација за викенд

foto v mitrić

Gradonačelni dr Aleksandar Pajić izrazio je ponos što u ovom gradu, po 13. put, organizuju Šabačke konjičke svečanosti, najveći događaj konjičkog sporta u Srbiji. On je podsetio da su prve trke organizovane u vreme Jevrema Obrenovića, upravnika Šabačke nahije koje su vremenom postale svojevrsni brend po kom je Šabac, ali i Mačva nadaleko poznata.

- Ovog vikenda 20. i 21. jula, Šabački hipodrom biće mesto susreta najboljih galopera sa ovih prostora. Upisan je veliki broj najkvalitetnijih grla koja trče u Srbiji. Očekuje nas ukupno 12 trka, a takmičiće se 100 grla. Najvažnije dve trke su ,,Šabački derbi” i ,,Memorijal kralja Aleksandra” i obe su na programu u nedelju. U pratećem programu, između trka, učesnike i posetioce očekuje bogat kulturno-zabavni program. Biće održana dečja ,,uživaonica” i Bazar starih i umetničkih zanata. Nastupiće KUD ,,Abrašević" i ,,Riva dens".

Tradicionalno će biti održan i ,,Ladies day" gde će biti izabrane najšarmantnije dame, koje će svojim šarmom, stilom i elegancijom ulepšati ovaj događaj.

Pozivamo sve zaljubljenike u konjički sport da dođu i uživaju u trkama i programu u ova dva dana. Očekujemo goste iz cele Srbije, kao i goste iz inostranstva", rekao je Pajić.

Miloš Adamović, predsednik šabačkog Džokej kluba, pojasnio je da će u Memorijalu kralja Aleksandra, najvažnijoj trci, trčati osvajač triple krune Senior Markas koji nije poražen u Srbiji, zatim Amore boj, Silvestris, Beršek Rebel, Lord Vinter, sve najkvalitetnija grla koja su trčala na međunarodnim trkama.

- Ove godine kao novitet prvi put imamo trku amazonki sa 11 grla, u sedlu sa 11 devojki iz Srbije i inostranstva, a jedna nam čak dolazi iz Engleske, specijalno zbog ove trke. Očekuje nas i trka ponija za decu do 12 godina. Drago mi je što kroz ovu svečanost pokazujemo kvalitet i kontinuitet u radu, sve uz podršku Grada Šapca i Turističke organizacije - izjavio je Adamović.

U subotu trke počinju od 15 časova, a u nedelju od 15.30. Direktor Turističke organizacije grada Šapca, Mladen Petrović, pozvao je sugrađane da dođu u što većem broju i uživaju u bogatom programu Šabačkih konjičkih svečanosti, kako u subotu, tako i nedelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji