IZVELI PRVI PADOBRANSKI SKOK: Počeo projekat „Poleti padobranom“ na aerodromu kod Paraćina (FOTO)

Z. R.

20. 07. 2024. u 17:50

GRUPA od tri padobranca - Želimir Spaić i Pavle Jakić iz Paraćina, te Veljko Ivković iz Kovina, izveli su danas svoje prve samostalne skokove na sportskom aerodromu u Davidovcu, kod Paraćina, uz potpisanu izjavu da će se dobrovoljno prijaviti za Specijalne jedinice Vojske Srbije.

ИЗВЕЛИ ПРВИ ПАДОБРАНСКИ СКОК: Почео пројекат „Полети падобраном“ на аеродрому код Параћина (ФОТО)

Foto: AK "Naša krila"

Ovim je Aero-klub „Naša krila“ započeo projekat "Poleti padobranom" u saradnji sa Ministarstvom odbrane, za koji se prijavilo 30 kandidata iz Kovina,  Kruševca, Vranja, Beograda, Kragujevca, Užičke Požege, Mladenovca, Bele Palanke, Bora, Rudnika, Vrnjačke Banje, Boljevca, Trstenika, Jagodine, Batajnice i Paraćina.

Svetlana Simić, predsednica paraćinskog aero-kluba, ističe da je prema uslovima konkursa odabrano 12 kandidata.

- Kandidati su iz Boljevca, Vranja, Rudnika, Kovina, Kragujevca, Trstenika, Batajnice, Kruševca i Paraćina. Teorijsku  i praktičnu obuku je danas završila prva grupa od tri mlada padobranca, koji su izveli svoje prve samostalne skokove – objašnjava Simićeva. Dodaje da je za  mladiće to bilo neverovatno iskustvo.

  – Istinski su oduševljeni  padobranstvom,  zbog čega su izrazili zahvalnost Ministarstvu odbrane, AK „Naša krila“, Centru za obučavanje padobranaca  "Skaj" i Opštini Paraćin.

Foto: AK "Naša krila"

Po projektu „Poleti padobranom“, nakon ove prve grupe , još devetoro mladih do 28 godina dobiće besplatnu padobransku obuku i istog dana će samostalno skočiti i dobiće za to diplome.

Plan je da svakog meseca obuku prođe po tri kandidata, tako da se ovaj projekat „Naših krila“ namenjen padobrancima-početnicima završi u oktobru.

Ovo je druga godina kako na ovaj način „Naša krila“ sarađuju sa Ministarstvom odbrane. Prethodne godine svoj prvi padobranski skok na davidovačkom aerodromu izvelo je dvadesetoro mladih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija