UVEDENA VANREDNA SITUACIJA U ARILJSKOM KRAJU: Šest mesnih zajednica postradalo od nevremena

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 07. 2024. u 19:21

ZBOG jakog nevremena koje je pogodilo opštinu Arilje, uvedena je vanredna situacija u šest mesnih zajednica, rekao je predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.

УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У АРИЉСКОМ КРАЈУ: Шест месних заједница пострадало од невремена

FOTO: Printskrin/RTS

-Vanredna situacija je proglašena u šest mesnih zajednica: Brekovo, Dobrače, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići i Trešnjevica. Najteža je aituacija u Trešnjevici. Mi smo noćas obišli nekoliko domaćinstava koja su potopljena. Sreća u nesreći je što nisu potopljeni stambeni već pomoćni objekti, ali opet je pričinjena šteta, rekao je Maslar za Tanjug.

Prema njegovim rečima, više faktora dovelo je do ovakvih posledica nevremena koja je juče u popodnevnim satima zahvatilo ovu opštinu.

-S jedne strane imamo nemar građana koji bacaju smeće oko potoka, koje pokupe te bujične vode i začepe se prolazi, propusti, mostovi i onda dođe do izlivanja koja potope domaćinstva, objekte, poljoprivredne useve, kaže Maslar.

Inspekcije opštine Arilje, prema rečima Maslara, ujutru će krenuti na teren kako bi se utvrdilo gde nastaju problemi, šta izaziva izlivanja i kakvo je rešenje potrebno.

-Da se vidi da li su propusti mali, da li su oni problem, da se vidi da li pored puta postoje kanali, zašto ne postoje ukoliko ih nema. Da vidimo ko je kriv za to, da li meštani zaoravaju i zatrpavaju kanale. Naravno, uvek je opština kriva, istakao je Maslar.

Maslar kaže da se te sumnje moraju jednom otkloniti, te da se posledice ovakvih prirodnih pojava moraju zajedničkim snagama otkloniti i zajednički treba raditi kako do njih u budućnosti ne bi dolazilo.

U mesnoj zajednici Trešnjevica, koja je najteže pogođena, voda se izlila u nekoliko domaćinstava. Voda je prodrla u podrume, pomoćne objekte ali i jednu hladnjaču u kojoj je skladištena maline tek minule berbe.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PEVAČICA OTKRILA DA SU JOJ DIJAGNOSTIKOVANA DVA NEUROLOŠKA POREMEĆAJA: Znam da ima toliko ljudi koji prolaze kroz isto