PRIVILEGIJE ZA BRANIOCE: Uručene legitimacije borcima u Rumi

S. K.

30. 07. 2024. u 18:29

U KULTURNOM centru "Brana Crnčević" u Rumi Dušan Ljubišić, predsednik Opštine Ruma, uručio je 40 legitimacija korisnicima boračko-invalidske zaštite.

ПРИВИЛЕГИЈЕ ЗА БРАНИОЦЕ: Уручене легитимације борцима у Руми

Foto Opština Ruma

U Rumi je do sada ukupno podeljeno 325 legitimacija, od toga 265 za korisnike sa statusom borca, a ove godine 120 građana je podnelo zahtev za izdavanje boračke legitimacije.

- Želim da zahvalim svima što ste branili otadžbinu, dali svoj doprinos za našu Srbiju, a Opština Ruma će aktivno učestvovati u jačanju položaja boraca. Rečeno mi je da borci nemaju pravo na besplatan prevoz, ali potrudićemo se da na sledećoj sednici Opštinskog veća u Pravilnik o subvencionisanju javnog prevoza na teritoriji ove opštine uvrstimo i vas - kazao je Ljubišić.

Predsednik rumskog SUBNOR Predrag Vukmirić napominje da boračka legitimacija i najavljena spomenica daju korisnicima pre svega jednu moralnu podršku.

- Legitimacija povlači beneficije, a u saradnji sa opštinom trudićemo se da izdejstvujemo što veće privilegije. U nekim gradovima, to je definisano opštinskim odlukama, a nadamo se do kraja godine da će tako biti i kod nas - kazao je Vukmirić.

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Ruma Milija Veresija je ponovio stav da je legitimacija dokaz da društvo ceni žrtvu koja je podneta za slobodu naše zemlje, i da je pojedincu teško ostvariti prava. Zato je bitno da se udruženo nastupa i da boračka udruženja stoje na usluzi građanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića