OLIMPIJADA ISPUNJEN SAN: Kraljevčani ispratili sugrađanku Jelenu Erić na OI u Parizu

G. ĆIROVIĆ

30. 07. 2024. u 11:31

Prijemom kod gradonačelnika i ovdašnjih sportskih poslenika, uz želje za dobro zdravlje, formu i dobar plasman u olimpijskoj trci, Kraljevčani su na simboličan način ispratili svoju sugrađanku Jelenu Erić, najbolju srpsku biciklistkinju, na Olimpijske igre u Parizu.

ОЛИМПИЈАДА ИСПУЊЕН САН: Краљевчани испратили суграђанку Јелену Ерић на ОИ у Паризу

G.Šljivić

Srpska šampionka, članica čuvene španske ekipe „Movistar“, u nedelju će, 4. avgusta, u drumskoj biciklističkoj trci u ženskoj konkurenciji pokušati da nam iz Pariza donese još jednu medalju.

- Učešćem na Olimpijskim igrama ispunila sam svoj san i jedan veliki cilj da se podigne nivo biciklizma u Srbiji. Trka se vozi na trasi od 160 kilometara sa usponom do 1.800 metara nadmorske visine i prijavljeno je 90 takmičarki. Daću sve od sebe, verujem da mogu da se plasiram među prvih deset, a ako budem u prilici da se borim za medalju, učiniću sve da se domognem pobedničkog postolja – skromno kaže naša olimpijka Jelena Erić.

G.Šljivić

 

Učešćem na Olimpijskim igrama u Parizu Jelena je nastavila i porodičnu i tradiciju kraljevačkih biciklista Radoša, Radiše i Rajka Čubrića koji su svojevremeno predstavljali Jugoslaviju na najvećim svetskim sportskim smotrama u Minhenu, Seulu i Barseloni.

- Ponosni smo na Jelenu, ta njena upornost minulih deset godina konačno se isplatila. Ona je već ostvarila značajne rezultate, a svaki plasman koji bi je približio desetom mestu na Olimpijadi je neverovatan uspeh, a medalja bi bila senzacionalna. Spremna je da se na veoma zahtevnoj stazi uhvati ukoštac sa svetskom elitom ženskog biciklizma – poručio je Radiša Gile Čubrić, nekadašnji olimpijac i doajen srpskog biciklizma.

G.Šljivić

 

Osim Jelene Erić, Kraljevčani na aktuelnim Olimpijskim igrama mogu da se pohvale i učešćem odbojkaša Uroša Kovačevića, odbojkašice Mine Popović, košarkašice Nevene Jovanović i košarkaša Vasilija Micića, rođenog u gradu na Ibru, nadajući se da će se, ako ne svi, onda bar većina vratiti sa odličjem oko vrata.

PRIPREME

ZAJEDNO sa Jelenom u Pariz putuje i selektor reprezentacije Srbije Miloš Miladinović, takođe Kraljevčanin.

- Prvi put u istoriji imamo ženskog predstavnika u drumskoj trci, dok će u muškoj konkureciji nastupiti Ognjen Ilić. Odradili smo dobre pripreme, ostalo je još par treninga na stazi u Parizu – „raportira“ selektor Miladinović. - Što se tiče ženske trke, staza odgovara Jeleni, tako da se nadamo dobrom plasmanu. Muška trka je na programu 3. avgusta, a ženska dan kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića