ZA SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE: Prijave za šesto takmičenje iz engleskog jezika na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, 16. septembra

Lj.P.

31. 07. 2024. u 10:38

PRIJAVE za takmičenje iz engleskog jezika za srednjoškolce i studente srpskog državljanstva , koje će se održati 16. septembra na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, počelo je trajaće do 9. septembra. Mogu da učestvuju učenici i studenti starosti od 16 do 27 godina.

ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ И СТУДЕНТЕ: Пријаве за шесто такмичење из енглеског језика на Академији уметности у Новом Саду, 16. септембра

FOTO: AU Novi Sad

Podnosioci prijave treba da pripreme govor na temu  „Civilizations: clash and coexist” (usmeno izlaganje bez čitanja), a maksimalno trajanje govora je četiri minuta, zatim video snimak govora i pisani tekst (500 reči).

 Prijavni formular  može se  preuzeti na linku: https://akademija.uns.ac.rs/21st-century-cup-application/

Svi koji žele da učestvuju, mogu se prijaviti do 9. septembra, a finalno takmičenje održaće se  16. septembra na Akademiji umetnosti u Novom sadu. Pobednik nadmetanja  odlazi  na svetsko takmičenje u Kinu koje će se održati u oktobru.

 Prošle godine, Strahinja Trivković, tada đak trećeg razreda Treće beogradske gimnazije osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju Pojas i put “21st Century Cup” iz engleskog jezika koje se održalo u kineskom Šangaju od 10. do 14. oktobra u konkurenciji od 30 učesnika, kao najmlađi takmičar. Takmičenje je okupilo  predstavnike iz 60 država, a njih 30 učestvovalo je  u velikom finalu.  Takmičari su prošle godine prezentovali rad na temu “ Artificial intelligence, a blessing or a curse?”.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I REČI KOJE ODZVANJAJU AMERIKOM: Zbog ovoga je najbolji košarkaš današnjice (VIDEO)