VODIĆE RAČUNA O POŠTOVANJU PROPISA I BEZBEDNOSTI NA SRPSKIM PUTEVIMA: Promocija 45. klase polaznika COPO u Sremskoj Kamenici

Lj.P.

31. 07. 2024. u 14:18

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas u Sremskoj Kamenici svečanoj promociji polaznika 45. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) koji će, kao saobraćajni policajci, voditi računa o poštovanju saobraćajnih propisa i bezbednosti na srpskim putevima.

ВОДИЋЕ РАЧУНА О ПОШТОВАЊУ ПРОПИСА И БЕЗБЕДНОСТИ НА СРПСКИМ ПУТЕВИМА: Промоција 45. класе полазника ЦОПО у Сремској Каменици

FOTO:MUP

FOTO:MUP

- Danas sam posebno ponosan, jer prisustvujemo, po oceni starešina i predavača, promociji najbolje klase u poslednjih pet klasa. Odabrali ste da budete saobraćajni policajci i verujem da su vas starešine i predavači upoznali sa odgovornošću koje taj poziv nosi.  Isto tako, siguran sam da ste ovde u Centru za osnovnu policijsku obuku, stekli znanje i veštine neophodne za uspešno obavljanje svojih dužnosti. Vi ćete voditi računa o uređenju, poštovanju saobraćajnih propisa i bezbednosti na srpskim putevima. To zahteva pozornost, kontinuiranu posvećenost, doslednost i pre svega jak karakter i integritet - poručio je ministar Dačić polaznicima 45. klase COPO i naglasio da jedini interes u radu i postupanju mora da bude bezbednost svih učesnika u saobraćaju i poštovanje zakona i propisa.

FOTO:MUP

- Vaše porodice usadile su vam vrednosti na kojima se grade časni i pošteni ljudi. Država vam je omogućila obuku, dobićete ovlašćenja i moć. Vaša je obaveza da poštujete zakone i Ustav Republike Srbije. Ni na trenutak ne smete zanemariti da ste vi ti koji dajete primer pravilnog i bezbednog ponašanja, a imaćete priliku i da utičete na ponašanje drugih, ukoliko primetite nepoštovanje saobraćajnih propisa. Budite visoko profesionalni, ljubazni i strpljivi prema učesnicima u saobraćaju. Svaka sprečena saobraćajna nezgoda, svaki spaseni život je uspeh - istakao je ministar Dačić.

FOTO:MUP

Poručio im je da nastave da uče od starijih kolega, da se usavršavaju i ne posustaju u doprinosu boljoj i sigurnoj saobraćajnoj sredini za sve nas.

Ministar Dačić uručio je priznanja najbolje rangiranim polaznicima u klasi- Ivani Ladik, Ivani Brajković i Nataši Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uz salsu i vino provereno nezaboravan provod na letovanju po Last Minute cenama u toku avgusta!