SPREMNI ZA SVE ZADATKE: Letačka obuka pilota i tehničara u 98. vazduhoplovnoj brigadi

G. ĆIROVIĆ

01. 08. 2024. u 11:45

Na vojnom aerodromu „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva uspešno je realizovana redovna letačka obuka pilota i tehničkog osoblja na avionima „orao“ i helikopterima „Mi-35“ u 98. vazduhoplovnoj brigadi Ratnog vazduhoplovstva i PVO, u dnevnim i noćnim uslovima.

СПРЕМНИ ЗА СВЕ ЗАДАТКЕ: Летачка обука пилота и техничара у 98. ваздухопловној бригади

G.Šljivić (arhiva)

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Piloti 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile izveli su letove kao deo trenaža čiji je cilj da se održi visok nivo osposobljenosti za izvršavanje namenskih zadataka u povoljnim i nepovoljnim meteo-uslovima, dok su tehničari sproveli redovnu proveru sklopova i delova avio-motora, elektro-sklopova i instrumenata pred poletanje i po sletanju.

G.Šljivić (arhiva)

 

- Piloti i letači-tehničari 714. protivoklopne helikopterske eskadrile sproveli su su letačku obuku na helikopterima „Mi-35M“ u otežanim noćnim uslovima, po smanjenoj vidljivosti – navodi se, pored ostalog, u saopštenju. - Osim stalnog sastava eskadrile, u redovnoj obuci u letenju danju učestvovali su kadeti pete godine Vojne akademije na studijskom smeru Vojno vazduhoplovstvo, koji su na helikopterima „gama“ uvežbavali poletanje i sletanje i realizovali letenje na malim visinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone