CRVENI KRST KRAGUJEVAC DOBIO VELIKU DONACIJU : Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije šumadijske poklonilo namirnice za narodnu kuhinju

V. Hadžić

03. 08. 2024. u 14:52

Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije šumadijske uručilo je Crvenom krstu Kragujevac donaciju u vidu osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu koja je namenjena korisnicima Narodne kuhinje.

ЦРВЕНИ КРСТ КРАГУЈЕВАЦ ДОБИО ВЕЛИКУ ДОНАЦИЈУ : Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске поклонило намирнице за народну кухињу

Foto : GK

Donaciju je uričio jerej dr. Stefan Damjanović, upravnik Verskog dobrovoljnog starateljstva.

-Uručili smo pomoć sa blagoslovom našeg mitropolita gospodina Jovana šumadijskog, uz pomoć volontera Verskog dobrotvornog starateljstva, onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U pitanju je pomoć u vidu hrane, u vidu onoga što Crveni krst svakodnevno deli svojim korisnicima, onima kojima je hleb naš nasušni danas potreban da bi dočekali sutrašnji dan. Verujem da je ova pomoć sigurno dobrodošla, da će značiti i koristiti, a mi ćemo se i u narednom periodu uz pomoć svih ljudi dobre volje truditi da pomažemo i pomognemo ovoj organizaciji koja bitiše i radi zarad drugih, da bi drugi živeli – kazao je jerej dr Stefan Damjanović.

U Narodnoj kuhinji Crvenog krsta Kragujevac dnevno se pripremi 870 obroka za 506 porodica, tako da je svaka pomoć ovakve vrste dobrodošla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)