NJEGOVO VELIČANSTVO PASULJ: Miholjski susreti sela u Ravnom Topolovcu

B. G.

04. 08. 2024. u 23:03

Mesto Ravni Topolovac, u opštini Žitište kod Zrenjanina, bilo je gostoljubivi domaćin tradicionalnih Miholjskih susreta sela, manifestacije koja godinama unazad okuplja veliki broj posetilaca, ali i vrhunskih kulinara, koji se takmiče u kuvanju pasulja.

ЊЕГОВО ВЕЛИЧАНСТВО ПАСУЉ: Михољски сусрети села у Равном Тополовцу

A, Amižić

Kotliće je ovog leta, ukrstilo 18 ekipa iz gotovo svih mesta širom Banata, a najbolji i najukusniji  pasulj pripremila je ekipa  penzionera iz Žitišta, na čelu sa vrhunskim majstorom Bucom Radinovićem.

- Nema tu neke velike tajne, strpljenje i ljubav ubaciš u kotlić uz pasulj i bude specijalitet prste da poližeš - uz osmeh, šeretski dobacuje Radinović, koji se u više navrata, dokazao u pripremanju pilećeg paprikaša, gulaša i ostalih đakonija iz kotlića.

Drugi, po proceni stručnog žirija, najukusniji pasulj pripremili su domaćini, ekipa Gazdinstva Magazinović iz Ravnog Topolovca, dok je treće mesto pripalo ekipi 5. novembar iz Žitišta.

Inače selo Ravni Topolovac, pohnato je po proizvodnji pasulja u celoj Stbiji i regionu i nema domaćinstva koje ga ne seje bar na jedan hektar svoje njive, a ideja da se organizuje manifestacija u čast pasulja, realizovana je pre nekoliko godina, od kada se redovno početkom avgusta dešava popularna Pasuljijada u Ravnom Topolovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)