IZUZETNO SMANJENE REZERVE KRVI: Apel Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine dobrovoljnim davaocima i onima koji to žele da postanu

Lj.P.

07. 08. 2024. u 11:44

ZAVOD za transfuziju krvi Vojvodine trenutno raspolaže izuzetno smanjenim rezervama krvi svih krvnih grupa, pa je iz tog razloga smanjena i distribucija krvi prema klinikama i opštim bolnicama.

ИЗУЗЕТНО СМАЊЕНЕ РЕЗЕРВЕ КРВИ: Апел Завода за трансфузију крви Војводине добровољним даваоцима и онима који то желе да постану

Foto: V: Danilov

- Pored povećanja broja davanja krvi za čak 1.800 jedinica krvi u poređenju sa prošlom godinom za prvih sedam meseci, rezerve krvi nisu stabilne i trenutno je smanjena distribucija svih komponenata od krvi prema opštim bolnicama i klinikama - predočavaju situaciju sa dragocenom tečnošću u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine. - Važno je da se rezerve krvi što pre stablizuju kako bi svi pacijenti bili hirurški i transfuzijski zbrinuti.

Iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine apeluju na sve zdrave građane u starosnoj dobi od 18 do 65 godina da dobrovoljno daju krv u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, od 7 do 19 časova radnim danima ili u nekoj od mobilnih ekipa na terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza