PREŽIVELA RODA UPUCANA IZ VAZDUŠNE PUŠKE: Pticu preuzeo Zavod za zaštitu prirode (FOTO)

Z. R.

12. 08. 2024. u 17:49

PREDSTAVNICI Zavoda za zaštitu prirode preuzeli su danas belu rodu koja je ranjena vazdušnom puškom u Paraćinu prošlog petka, a pronađena jutro kasnije kako leži, okrvavljena, na zemlji.

ПРЕЖИВЕЛА РОДА УПУЦАНА ИЗ ВАЗДУШНЕ ПУШКЕ: Птицу преузео Завод за заштиту природе (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Kako je obelodanio Vladan Vugdelija, ekološki aktivista koji je zaštićenu vrstu ptice preneo kod sebe kući i brinuo o njoj tokom vikenda, ptica je sada u mnogo boljem stanju, a brigu o njoj i dalju procenu zdravstvenog stanja obavljaće nadalje za to nadležni u prihvatilištu.

On se zahvalio inspektorima policije u Paraćinu i Jagodini na saradnji, kao i svim građanima koji su pokazivali interesovanje za zdravlje ove prelepe ptice.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, ptica je pronađena minule subote u Ulici Vojvode Mišića, u ograđenom prostoru u blizini nekadašnjeg Vetproma, sa ranom na grudima. Sasvim sigurno bi uginula da građani koji su je primetili nisu preduzeli hitne mere da se rodi pomogne i zbrine.

Prepostavlja se da je reč o beloj rodi iz gnezda napravljenog u blizini, kod sedišta paraćinskog Crvenog krsta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)