ZA SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE: Počele prijave za takmičenje iz engleskog jezika na novosadskoj Akademiji umetnosti, trajaće do 9. septembra

Lj.P.

19. 08. 2024. u 12:42

NA Akadeimiji umetnosti u Novom Sadu održaće se 6. takmičenje mladih iz engleskog jezika “Chine Daily Belt and Road Youth English Speaking Competition“, koje je inicirano 2019. godine pod sloganom „Let the world hear your voice“. Prijave za takmičenje su počele i traju do 9. septembra, a mogu učestvovati srednjoškolci i studenti starosti od 16 do 27 godina.

ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ И СТУДЕНТЕ: Почеле пријаве за такмичење из енглеског језика на новосадској Академији уметности, трајаће до 9. септембра

FOTO: Akademija umetnosti Novi Sad

Podnosioci prijave treba da pripreme govor na temu „Civilizations: clash and coexist” (usmeno izlaganje bez čitanja), a maksimalno trajanje govora je četiri minuta, zatim video-snimak govora i pisani tekst (500 reči).

Prijavni formular može se preuzeti na linku: https://akademija.uns.ac.rs/21st-century-cup-application/

Finalno takmičenje održaće se 16. septembra na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pobednik nadmetanja odlazi na svetsko nadmetanje u Kinu koje će se održati u oktobru.

Prošle godine, Strahinja Trivković, tada đak trećeg razreda Treće beogradske gimnazije, osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju Pojas i put „21st Century Cup” iz engleskog jezika koje se održalo u kineskom Šangaju od 10. do 14. oktobra u konkurenciji od 30 učesnika, kao najmlađi takmičar. Takmičenje je okupilo predstavnike iz 60 država, a njih 30 učestvovalo je u velikom finalu. Takmičari su prošle godine prezentovali rad na temu „Artificial intelligence, a blessing or a curse?”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN VEŠTINA MLADIH: Put ka boljoj budućnosti