DECA SA KiM U UŽICU: Kraj Đetinje našli prijatelje

N. J.

20. 08. 2024. u 15:43

Deca iz Leposavića na Kosovu i Metohiji, njih 47 dece, boravila su u četvorodnevnoj poseti Užicu zajedno sa svojim vaspitačima. Za njih je to bila prilika za sticanje novih prijatelja i druženje sa vršnjacima u uslovima daleko boljim nego kod kuće.

ДЕЦА СА КиМ У УЖИЦУ: Крај Ђетиње нашли пријатеље

Grad Užice

- Danima bih mogao nabrajati šta je sve grad Užice uradio za decu sa KiM, a pogotovo za izgradnju naše male crkve u Kamenici. Za svaku humanitarnu akciju koju smo pokrenuli računali smo na grad Užice, ne sa pitanjem da li može, već koliko nam treba. To je nešto što daje podstrek i nadu našem narodu da u ovim teškim vremenima. Nije lako ovoj deci, njima je najteže. Rodili su se u teškim uslovima, a u teškim i žive – rekao je Miodrag Radovanović humanitarac iz Leposavića, koji je u Užicu boravio sa mališanima.

Deca sa KIM, družila su se sa vršnjacima iz 12 zemalja, u okviru festivala folklora „Licidersko srce“, uživali su na gradskom bazenu, gledajući takmičenje u skokovima sa starog Železničkog mosta na Gradskoj plaži, obišli su prvu evropsku polifaznu hidrocentralu, užički Stari grad, Potpećku pećinu, kao i „Dino park“ i gondolu na Zlatiboru...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan