UGAŠEN POŽAR NA GRADSKOJ DEPONIJI "TANCOŠ" U BEOČINU: Vatra prošle srede zahvatila površinu od oko 200 ari

Lj.P.

20. 08. 2024. u 15:47

POŽAR na gradskoj deponiji "Tancoš" u Beočinu koji se prošle srede razbuktao na oko 200 ari, uspešno je u potpunosti ugašen efikasnom itervencijom vatrogasnih ekipa preduzeća JKP "Beočin" i još dve kompanije.

УГАШЕН ПОЖАР НА ГРАДСКОЈ ДЕПОНИЈИ ТАНЦОШ У БЕОЧИНУ:  Ватра прошле среде  захватила  површину од  око 200 ари

FOTO: opština Beočin

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković obišla je danas gradsku deponiju  i zahvalila svima koji su, kako je rekla, shvatili ozbiljnost situacije i zajednički reagovali.

FOTO: opština Beočin

- Proteklih dana svakjodnevno smo obilazili "Tancoš" i iako je požar istog dana stavljen pod kontrolu, vatra je na par lokacija tinjala, a dim, kao posoledica isparenja bio je prisutan do danas - rekla je Jankovićeva, dodajući da je za sanaciju posledica požara upotrebljeno oko 3.000 kubika zemlje je lokalna samouprava obezbedila u saradnji sa još dve kompanije. - Angažovana je bila i dodatna mehanizacija, odnosno radne mašine.

Rradnici JKP „Beočin“ su sa svojim cisternama i mašinama takođe bili na terenu, pomagali su vatrogascima i bili na raspolaganju 24 časa. Visoke temperature i vetar koji je bio prisutan, kako je rekla predsednica beočinske opštine,  nisu išli u prilog i iako je ovo problem sa kojim se mnogi gradovi u Srbiji suočavaju u letnjem periodu,   nastaviće se da se prati situacija i da se osigura koliko je moguće trajnije rešenje.

FOTO: opština Beočin

U Opštini Beočin danas je održan radni sastanak predstavnika lokalne samouprave, JKP „Beočin“ i beočinske vatrogasne jedinice  i   razmotreni su  dalji koraci i preporuke za efikasno skladištenje otpada i održavanje gradske deponije pod kontrolom.

Podsetimo, požar koji se u sredu. 14. avgusta, rasplamsao na deponiji „Tancoš“ u Beočinu zahvatio je površinu od oko 200 ari,  a brzom reakcijom vatrogasnih ekipa i radnika JKP „Beočin“ istog dana stavljen je pod kontrolu. U gašenju požara učestvovale su vatrogasne ekipe iz Beočina, Novog Sada, Bačkog Petrovca i Bukovca kao i radnici lokalnog JKP „Beočin“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan