ODBOJKA NA PESKU ZA LEČENJE MALE TARE: Humanitarni turnir u "Bič Voleju", u Zmajevu nedaleko od Vrbasa, okupio osam ekipa

Zoran Rajić

22. 08. 2024. u 16:16

U ZMAJEVU kod Vrbasa održan je humanitarni turnir u bič-voleju, koji su za pomoć malenoj Tari Jovanov, "detetu leptiru", organizovali udruženje sportskih ribolovaca "Karaš" i mladi odbojkaš Danilo Ovuka, član OK Vrbas - uz podršku udruženja "Sanjalice" iz mesta domaćina.

ОДБОЈКА НА ПЕСКУ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАЛЕ ТАРЕ: Хуманитарни турнир у Бич Волеју, у Змајеву недалеко од Врбаса, окупио осам екипа

foto L. Kiš

Tara je rođena u aprilu ove godine, a već u drugom satu života prevezena je na Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, gde je ustanovljeno da boluje od bulozne epidermolize, koja kožu deteta čini osetljivom i tankom poput leptirovih krila. Odmah je započet dugotrajni proces lečenja, koji i košta, pa je turniru u odbojci na pesku, pored domaće, okupio i ekipe iz Novog Sada, Vrbasa, Temerina, Bačkog Gradišta, Siriga, Bačkog Dobrog Polja i Ravnog Sela. I, za Tarine tretmane prikupljeno je tačno 121.136 dinara. Novac je uplaćen fondaciji "Budi human", posredstvom koje se ovoj devojčici iz Vrbasa može pomoći i slanjem SMS poruke sa "tekstom" 1688 na broj 3030, ili uplatom na račune - dinarski: 160-6000001996958-89 i devizni: 160-6000001997969-63 IBAN: RS16060000019976963 SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

NEVEROVATNA NENORMALNOST U AFERI JANIK SINER! Čuveni teniser ukazuje na potpuno ludilo u doping slučaju najbolje rangiranog tenisera sveta