KNJIŽEVNO VEČE, KONCERT I PREDSTAVA: Bogat program „Dana srpskoga duhovnog preobraženja“

Z. GLIGORIJEVIĆ

22. 08. 2024. u 13:50

U okviru 32. Dana srpskoga duhovnog preobraženja, u Narodnoj biblioteci „Resavska škola“ u Despotovcu održan je naučni skup „Srednji vek u srpskoj nauci, istoriji, književnosti i umetnosti“.

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ, КОНЦЕРТ И ПРЕДСТАВА: Богат програм „Дана српскога духовног преображења“

Foto:SO Despootvac

Događaj je okupio brojne eminentne naučnike i istraživače koji su izlagali radove o značajnim aspektima srednjovekovne srpske kulture.

U prvom delu Naučnog skupa posebna pažnja je posvećena sećanju na prof. dr Gordanu Jovanović, kroz izlaganja koja su prikazala njen značajan doprinos, kako nauci, tako i naučnom skupu i “Danima srpskoga duhovnog preobraženja”. Poseban deo skupa bio je posvećen i predstavljanju zbornika radova sa prošlogodišnjeg Naučnog skupa „Srednji vek u srpskoj nauci, istoriji, književnosti i umetnosti“.

Sutra, 23. avgusta, u 19 sati u Narodnoj biblioteci „Resavska škola“ biće održano književno veče Mihajla Pantića, a u 21 sat na Trgu despota Stefana Lazarevića zakazan je koncert kvinteta “Beltango”.

Predstava „Sedam Snežana i patuljak“, koju izvodi dečija scena Teatra „Resava“, na programu je u subotu, 24. avgusta, od 19 sati u Centru za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“. Od 21 sat na Trgu despota Stefana Lazarevića planiran je koncert tradicionalne muzike grupe „Kalem”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNO Divna je umrla, a Karleuša ovo NIKAD VIŠE nije uradila: Kada smo je izneli iz kuće...