ZA SIGURNIJI PUT DO ŠKOLE: Izgrađena servisna saobraćajnica kod škole u Somboru

J. L.

22. 08. 2024. u 16:15

Uoči nove školske godine, završena je izgradnja servisne saobraćajnice kod Osnovne škole „Dositej Obradović“ u naselju Nova Selenča u Somboru.

ЗА СИГУРНИЈИ ПУТ ДО ШКОЛЕ: Изграђена сервисна саобраћајница код школе у Сомбору

foto: Grad Sombor

Radi se o prostoru od 65 metara dužine i 6,5 metara širine, koji čine dve saobraćajne trake, od kojih je jedna zaustavna i trotoar za lakši pristup dece školi. Ovim će se rešiti jedan veiki problem gužve ispred same škole.

- Ono što je još bitnije je da će roditelji moći bezbedno da dovezu svoju decu do škole. Pored same saobraćajnice, izgrađen je i jedan deo za zaustavljanje vozila, kako bi roditelji bezbedno mogli da ostave decu, a izgrađen je i deo trotoara uz samu saobraćajnicu. Očekujemo da do početka nove školske godine bude izgrađena još jedna ovakva servisna saobraćajnica kod vrtića u Sportskoj ulici, kako bi se povećala bezbednost dece i drugih učesnika u saobraćaju - rekao je gradonačelnik Antonio Ratković.

 Preostalo je da se završi ograda, koju će u narednim danima JKP Zelenilo postaviti, tako da će do početka nove školske godine sve biti gotovo.

-Savet roditelja je izrazio želju za ovakvom servisnom saobraćajnicom i zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa lokalnom samoupravom i predstavnicima Grada, želja roditelja je ostvarena - dodaje Vladimir Karanović, direktor OŠ Dositej Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

Zašto ljudi pravdaju i brane počinioca masakra u Gimnaziji u Sanskom Mostu?