ZA NOVOSADSKE SREDNJOŠKOLCE I GIMNAZIJALCE: Edukativno-volonterski kamp "Šuma te zove" u Sremskim Karlovcima

Lj.P.

25. 08. 2024. u 12:37

U EKOLOŠKOM centru Radulovački u Sremskim karlovcima, od 26. do 29. avgusta održaće se omladinski edukativno-volonterski kamp "Šuma te zove", za učenike srednjih škola i gimnazija sa područja Novog Sada.

ЗА  НОВОСАДСКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ И ГИМНАЗИЈАЛЦЕ: Едукативно-волонтерски камп  Шума те зове у Сремским Карловцима

Foto: Shutterstock

Kamp je deo projekta "Drvo za Novi Sad" koji podržaba Gradska uprava za zaštitu životne sredine i realizuje se kao reakcija na olujne vetrove tokom jula 2023. godine, kada je Novi Sad pretprpeo veliku štetu, nljaročito na velikom broju sadnica u drvoredima i parkovima.

S obzirom na to da Pokret gorana Novog Sada, ima dugogodišnje iskustvo u edukaciji i praktičnom radu na podizanju zelenih površina, kroz projekat "Drvo za Novi Sad" žele, kako kažu,  da deo tog znanja prenesu mladima i motivišu ih da se bave tom temom.

Tokom trajanja kampa, 20 učenika srednjih škola i gimnazija učestovaće i interaktivnim stručnim predavanjima i radionicama o biodiverzitetu šuma, njihovom značaju u ublažavanju posledica klimatskih promena, o ulozi urbanog zelenila koje će držati predavači sa prirodsno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, a imaće i obuku o sprečavnju šumskih požara. Daće svoj doprinos u zaštiti prirode kroz radne aktivnosti na uređenju obale rukavca Dunava i nezi drvorednih sadnica na Karlovačkom dunavcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOROR: Aleksandar (39) bacio ženu i bebu kroz prozor, Milena (36) i dete ostali na mestu mrtvi - nezapamćena tragedija u Moskvi