RAZNOVRSTAN PROGRAM ZA DANE VRANJA: Manifestacija počinje danas

Дејан Ристић
Dejan Ristić

28. 08. 2024. u 09:47

ZVEZDE muzičkog programa ovogodišnje tradicionalne manifestacije "Dani Vranja", koja počinje 28. avgusta i traje naredna tri dana, biće Piloti, Ana Bekuta, Angelina i Milica Pavlović, saopštili su organizatori.

РАЗНОВРСТАН ПРОГРАМ ЗА ДАНЕ ВРАЊА: Манифестација почиње данас

Dejan Ristić

U muzičkom programu nastupiće još i Mila Nikolić, Vranjanka koja živi i radi u Beogradu, kao i Milan Petković Trio.

Programom su predviđeni i brojni drugi sadržaji, kao što su sajam knjiga, etno-bazar, letnji atelje i defile folklora centralnim gradskim šetalištem. Biće organizovana i Ulica starih zanata sa radionicama grnčarstva, duboreza, tkanja i drugih starih zanata.

Planirane su i izložbe "Koštana na sceni", "Znamenite ličnosti Vranja", kao i "Vranje, nekad i sad", uz glumački prikaz odlomaka iz dela Bore Stankovića, te multimedijalni događaj Vranje kroz vreme.

U kulturnom delu programa, Vranjancima će svoje stvaralaštvo predstaviti Milena Sekulić Odalović i Ljiljana Šarac. Na gradskom šetalištu će biti organizovane izložbe meda, vina i rakije, kao i srednjovekovne borilačke opreme srpskog viteškog reda Svibor.

Program "Dana Vranja" biće začinjen i nastupima trubačkih orkestara, folklornih ansambala i grupa, kao i revijom automobila oldtajmera. Pokrovitelj manifestacije je grad Vranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA NARKO-TENISERKA: Sa maloletnikom švercovala 8,5 kilograma marihuane, a sada je na suđenju saznala sudbinu