VIKEND U KUKINDI OBELEŽIĆE DRUGO IZDANJE MUZIČKOG FESTIVALA "OPEN ER", SA BROJNIM GOSTIMA Klasika na Starom jezeru

R. Š.

31. 08. 2024. u 14:52

DRUGI festival "Open er", koji će 31. avgusta i 1. septembra biti održan na Starom jezeru - u organizaciji ovdašnjeg Kulturnog centra i veliku finansijsku podršku kikindske lokalne samouprave - obeležiće nastup hora i simfonijskog orkestra kojima će dirigovati maestro Bojan Suđić.

ВИКЕНД У КУКИНДИ ОБЕЛЕЖИЋЕ ДРУГО ИЗДАЊЕ МУЗИЧКОГ ФЕСТИВАЛА ОПЕН ЕР, СА БРОЈНИМ ГОСТИМА   Класика на Старом језеру

Foto: R. Šegrt

Na sceni će biti više od 90 muzičara, a solista Dušan Svilar pokušaće da popularne numere klasične muzike približi i najširoj publici.

Druge večeri - takođe od 20 sati i uz besplatan ulaz - Kikinđanima će se, kao i lane, predstaviti dirigent Fedor Vrtačnik, sa orkestrom i delom hora Baletske scene Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, te solistima Bojanom Stamenov, Zoranom Šandorovim, Nikolom Mijićem i Matijom Zanatom. Kako je najavljeno, izvodiće simfonijske obrade najboljih numera grupe "Kvin".

- Kao prateći deo Festivala, biće održan noćni bazar i škola jahanja, a moto ovogodišnje manifestacije je "Izlet": zbog Starog jezera koje je izletište, ali i zbog figurativnog izleta u kulturi, iz nečega uobičajenog - objašnjava Marko Markovljev, v.d. direktora Kulturnog centra u Kikindi.

Foto: Grad Kikinda

Bojana Stamenov

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO Završni masters visi o koncu?!