NA LETNJOJ SCENI IZLETIŠTA “POTOK” U JAGODINI IZVEDENE DVE PREDSTAVE: Monodrama „Zakasotina“ i „Crno bela bajka“

Z. GLIGORIJEVIĆ

27. 08. 2024. u 16:40

U okviru „Jagodinskog kulturnog leta“, čiji je pokrovitelj Skupština grada Jagodine, na letnjoj sceni Izletišta „Potok“ u Jagodini odrasli su uživali u monodrami „Zakasotina“, a najmlađi u „Crno beloj bajci“.

НА ЛЕТЊОЈ СЦЕНИ ИЗЛЕТИШТА “ПОТОK” У ЈАГОДИНИ ИЗВЕДЕНЕ ДВЕ ПРЕДСТАВЕ: Монодрама „Закасотина“ и „Црно бела бајка“

Foto:Z.Gligorijević

Komedija „Zakasotina“ izvedena je drugi put u Jagodini na zahtev publike, pa glumac najavljuje da ga Jagodinci mogu ponovo videti 9.oktobra u sjajnoj komediji „Doktor Feler“. Ova urnebesna komedija po tekstu Miodraga Trajkovića, čiju režiju i glumu potpisuje Dragan Boža Marjanović, ispričana je na južnjačkom dijalektu, a kroz nju pratimo život Mileta - Sultana i događaje vezane za njegovu ženidbu.

Foto:Z.Gligorijević

- Žanr monodrame je sam po sebi težak. Ako ste sami na sceni onda se oslanjate samo na sebe, jer nemate partnera da vam pomogne. Sve oči su uprte u vas i svi očekuju dobar provod. Nije lako, ali meni je, posle 30 godina iskustva i 14 monodrama jednostavno da na taj način komuniciram sa publikom – ocenio je glumac Dragan Boža Marjanović.

Treća predstava za decu „Crno bela bajka“, koju su zajednički radili „Dramski Centar Team“ i Plesna škola „DC Team“ iz Jagodine, igrana je po tekstu Marije Aleksić, u režiji Ivana Milojevića, dok je za koreografiju radio Željko Ilić.

Foto:Z.Gligorijević

-Rad na ovoj predstavi bio je vrlo uzbudljiv, emotivan i pomalo napet. Već smo je izvodili za decu svih jagodinskih vrtića i osnovnih škola. Oni su bili oduševljeni i svako od njih se poistovetio sa nekim likom na šahovskoj tabli. Poruka je ta da ako smo mali, možemo mnogo toga velikog da učinimo, a neki koji, iako su veliki, ne mogu baš tako jednostavno da izađu na kraj sa malima – rekao je Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKVA NAS ZIMA OČEKUJE: Stigla prva velika prognoza stručnjaka (MAPA)