DRUGI UPISNI ROK FAKULTETA PEDAGOŠKIH NAUKA U JAGODINI: Konkursi za osnovne akademske studije i za master akademske studije 2024/25.

Z. GLIGORIJEVIĆ

27. 08. 2024. u 16:42

FAKULTET pedagoških nauka u Jagodini u drugom upisnom raspisao je konkurs za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija za 34 studenta koji se finansiraju iz budžeta i 93 samofinansirajuća studenta.

ДРУГИ УПИСНИ РОК ФАКУЛТЕТА ПЕДАГОШКИХ НАУКА У ЈАГОДИНИ: Конкурси за основне академске студије и за мастер академске студије 2024/25.

Foto: Z. Gligorijević

U okviru budžetske kvote iz budžeta se finansira i jedan student sa invaliditetom i jedan državljanin Republike Srbije koji je lane srednju školu završio u inostranstvu. Odlukom Saveta fakulteta svi studenti koji prvu godinu upišu kao samofinansiorajući, neće plaćati školarinu u akademskoj 2024/25. godini.

Na smeru diplomirani učitelj ima 28 mesta za brucoše iz budžeta, a za vaspitača u domovima 6 mesta. Na smeru diplomirani učitelj mogu da se upišu 30 samofinasirajućih studenata, na smeru vaspitač u predškolskim ustanovama 43 i na smeru vaspitač u domovima 20, a na smeru strukovna medicinska sestra vaspitač ostalo je 41 mesto.

Prijave treba da se dostave do sutra, 28. avgusta. Polaganje prijemnog je 30. avgusta, a preliminarne rang liste 31. avgusta.

Fakultet pedagoških nauka raspisao je i konkurs za upis na master akademske studije. Kandidati mogu konkurisati za upis na sledeće studijske programe: učitelj, vaspitač (modul vaspitač u predškolskim ustanovama i modul vaspitač u domovima, profesor predmetne nastave, obrazovne politike, liderstvo u obrazovanju i veb-dizajn.

Prijavljivanje kandidata počinje 9. septembra i traje do 27. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASIO SE MUP: Ako vidite osobu sa fotografije, odmah zovite policiju