ODBORNICI U NOVOM SADU ODLUČIVALI O PREDLOGU SKUPŠTINSKE VEĆINE Đuriću novi mandat

Z. GRUMIĆ

28. 08. 2024. u 17:11

NOVI Sad se u proteklih 12 godina, otkad je odgovornost za rad lokalne samouprave preuzela Srpska napredna stranka, ubrzano razvijao i napredovao u svim oblastima, pa je postao najbrže rastući grad u ovom delu Evrope i, po mnogim ocenama, jedno od najpoželjnijih mesta za život i rad...

ОДБОРНИЦИ У НОВОМ САДУ ОДЛУЧИВАЛИ О ПРЕДЛОГУ СКУПШТИНСКЕ ВЕЋИНЕ Ђурићу нови мандат

Z. Grumić

Danas možemo da kažemo da je naš grad pobedio i da nastavlja da pobeđuje, još jače i brže - poručio je aktuelni gradonačelnik Milan Đurić, uoči izjašnjavanja odbornika posle objave predsednice lokalnog parlamenta, Dine Vučinić, da ga skupštinska većina predlaže za novi četvorogodišnji mandat.

Veće

ZA zamenika gradonačelnika, Đurić je predložio Đurađa Jakšića, a za članove Gradskog veća Petra Đurđeva, Tijanu Delić, Tatjanu Medved, Milorada Radojevića, Aleksandra Bulajića, dr Aleksandru Ilić, Vanju Petković, Sonju Radaković, Dejana Šijaka, Milovana Amidžića i Dejana Mandića.

Istovremeno, najavio je i čitav niz investicionih i drugih razvojnih projekata koji će tek biti realizovani. I, među započetim ili onim poduhvatima čija će realizacija uslediti uskoro, kako se čulo, nalaze se tri nova mosta preko Dunava, izgradnja saobraćajnica na delu Fruškogorskog koridora, podizanje i obnova škola i vrtića u pojedinim delovima grada, te objekati u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite. Posebna pažnja biće posvećena detaljnoj obnovi Petrovaradinske tvrđave i njenog podgrađa... Politika ravnomernog razvoja ubuduće će podrazumevati jednak tretman gradskih i prigradskih naselja.

Voda sad bez nematoda

OPOZICIJA je tražila da u Dnevni red bude uvrštena i rasprava o kvalitetu gradske vode za piće, jer je analizom pre desetak dana potvrdila postojanje valjkastih crva.

- Ta tema je u Novom Sadu prioritetna i bili smo zatražili hitnu sednicu Skupštine, ali je naš zahtev odbijen - izjavio je Dragan Miličević iz odborničke grupe "Nada za Novi Sad - Novi DSS - POKS", dok Borislav Novaković smatra da je gradska vlast "prevarila građane" jer su nadležni rekli da je voda ispravna, a dok analize pokazuju suprotno.

Prof. dr Vesna Turkulov, istaknuti infektolog, odgovorila je da je voda ispravna, da je i ona pije, te naglasila da je ove godine čak bilo znatno manje bakterijskih ili virusnih infekcija, nego ranije...

Juče je stigao i najnoviji nalaz iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine u kojem je utvrđeno "odsustvo nematoda u ispitivanom uzorku", odnosno da je tečnost iz JKP "Vodovod i kanalizacija" mikrobiološki, fizički, hemijski i virusološki ispravna, odnosno bezbedna za upotrebu.

Posle Đurićevog ekspozea, odbornici opozicije su tokom duže rasprave kritikovali kompletnu novosadsku naprednjačku vlast. Tako je jedan od njih, Veljko Krstonošić, ocenio da je grad danas urušen u svim oblastima, od privrede i komunalnog sektora, do kulture, zdravstva i obrazovanja. U nastavku, čulo se i da je drugi po veličini grad u Srbiji, zahvaljujući lošoj vlasti SNS, danas zagađeniji, nezdraviji i nebezbedniji nego pre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORA NA INTENZIVNOJ Ne smeju da ga operišu, menadžer za Novosti otkrio nove informacije: Intubiran je, stanje je isto