OTVOREN VRTIĆ U SMEDEREVSKOM SELU DRUGOVAC: Stotinu mališana od ponedeljka u novom prostoru

J. I.

30. 08. 2024. u 16:28

U smederevskom selu Drugovac otvoren je novi vrtić Predškoslke ustanove „ Naša radost“. Vrtić „Veverica“, mališane će primiti u ponedeljak, 2. septembra.

ОТВОРЕН ВРТИЋ У СМЕДЕРЕВСКОМ СЕЛУ ДРУГОВАЦ: Стотину малишана од понедељка у новом простору

Foto: N. Živanović

-Na zadovoljljstvo roditelja i mališana, novi vrtić od ponedeljka otvara vrata. U njemu ima mesta za stotinu dece, kazala je na otavranju vrtića gradonačelnica  Smedereva, Jasmina Vojinović.

Objekat raspolaže prostorom od  400 kvadrata, urađen je i opremljen po svim standardima. Sadrži sobe za boravak dece, trpezariju, distributivnu kuhinju, kancelariju za osoblje, sobu za izolaciju, pomoćne prostorije i sanitarne jedinice. Ispred zgrade vrtića nalazi se i prostrano dvorište za igru sa letnjikovcem.
Ipak, grad i dalje ima problem sa nedovoljnim brojem mesta za sve mališane u vrtićima. Trenutno, 390  mališana čeka mesto- od toga je 140-ro dece za jaslene grupe.
-U Radincu smo nedavno otvorili vrtić sa 350 mesta za mališane, i mislili smo da je problem rešen, ali mi i dalje imamo liste čekanja. U narednih desetak dana otvaramo još jedan vrtić u selu Skobalj, a dobili smo novac od resornog ministarstva za vrtić u  Kolarima. Moj zadatak će biti da obezebedim mesta za svu decu u vrtićima. Radimo na tome, i nadam se da ćemo uvrzo imati lepe vesti, izjavila je gradonačelnica  Jasmina Vojinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOK JE BIO RAT, OVDE SU MU ZAMERALI - SAD JE NAŠ ZET: Poznati Slovenac o poznanstvu sa Borom