OPUSTOŠENO 170 HEKTARA: Treći dan bukte požari poviše Ušća i Bogutovca u Ibarskoj klisuri

G. ĆIROVIĆ

31. 08. 2024. u 14:08

I treći dan bukti požar u ataru sela Žarče, na istoimenoj planini poviše rudarske varošice Ušće u Ibarskoj klisuri, šezdeset kilometara od Kraljeva, koji je zahvatio oko 170 hektara borove šume i niskog rastinja.

ОПУСТОШЕНО 170 ХЕКТАРА: Трећи дан букте пожари повише Ушћа и Богутовца у Ибарској клисури

G.Šljivić

Po strmom i veoma nepristupačnom planinskom terenu, sa vatrenom stihijom potpomognutom snažnim vetrom danonoćno se bore pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Kraljeva, Raške, Novog Pazara i Kopaonika, radnici „Srbijašuma“ i članovi lokalnog Dobrovoljnog-vatrogasnog društva, kao i helikopter MUP Srbije, ulažući velike napore da požar najpre sa svih strana stave pod kontrolu, a potom ga i likvidiraju.

G.Šljivić

 

Požar koji je, kako se pretpostavlja, najverovatnije izazvao udar groma, nije ugrozio par domaćinstava u zaseoku Seoce, na obronku Žaračke planine, ali je sasvim izvesno pričinio veliku materijalnu štetu.

G.Šljivić

 

Istovremeno, na planini Troglav, poviše Bogutovca u klisuri Ibra, vatrena stihija je zahvatila nekoliko desetina hektara mešiovite šume, suve trave i niskog rastinja, ali je, kako saznajemo pod kontrolom vatrogasaca i radnika „Srbijašuma“ kojima intervenciju otežavaju gotovo potpuno nepristupačan teren i vetar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNA ISPOVEST: Savo je otkrio da ima maligni melanom, a spasila ga je samo jedna stvar (VIDEO)