NAJ-TRAKTORI U DRENOVCU: Mala Damjana prava maskota izložbe (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 09. 2024. u 16:45

SEDMOMESEČNA beba Damjana bila je prava atrakcija izložbe traktora organizovane u Drenovcu, kod Paraćina, ovog vikenda, u okviru programa manifestacije „Drenovački dani“.

НАЈ-ТРАКТОРИ У ДРЕНОВЦУ:  Мала Дамјана права маскота изложбе (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Uz asistenciju majke Anđele Pantić, slatka devojčica izvesno vreme sedela je u igrački-traktoru,  sa prikolicom u kojoj se nalazila paprika i uredno evidentiranim izložbenim brojem šest.

Foto: Z. Rašić

Tekst potpisa
 

Iako formalno učesnica izložbe, Damjanu žiri ipak nije uzeo u obzir u izboru najmlađeg traktoriste, pa je tu titulu poneo njen sedam godina stariji sugrađanin, Stefan Savić. Bez obzira na ovu „nepravdu“, Damjana je postala neformalna maskota, a kako stvari stoje, velike su šanse da za koju godinu postane pravi traktorista zahvaljujući svom tati koji joj je napravio dečje sedište do sebe na pravom traktoru koji on vozi.

- Prošlog leta na „Drenovačkim danima“ bila sam trudna, pa sam još tada pomislila da beba, bilo kog pola bila, na narednoj manifestaciji na neki način treba da učestvuje. Naš traktor je sada na popravci pa tata nije mogao da ga izloži ovog puta. Kako je Damjana na poklon od babe i dede dobila mali traktor, eto prilike koju nismo želeli da propustimo – sa osmehom priča za Novosti majka Anđela. Dodaje da je ćerka, logično, zamenila tatu.

I dok stasa budući najmlađi traktorista, taj laskavi epitet trenutno je poneo dečak Stefan. On sa sedam godina već vozi u njivi, naučio je, pored dede, da ore i seje.

Žiri je izabrao i najstariji traktor. Proizveden je daleke 1957. godine, uvezen u Drenovac iz Švajcarske. Njegov ponosni vlasnik Slavoljub Milosavljević tvrdi da se nikad dosad nije kvario, a obrađuje četiri hektara.

Jedna od takmičarskih kategorija bila je i lepota, a ta laksava titula pripala je traktoru indijske proizvodnje iz 2018. godine, kupljenom u Beogradu na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

To je najmlađi traktor u selu u vlasništvu Mihajla Jovanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO ZBOG ČEGA JE SRBINU ODUZETA MEDALJA U PARIZU: Ovaj potez ih otkrio