UNIŠTENA BASKET PODLOGA: Sportski tereni u centru Kraljeva na meti vandala

G. ĆIROVIĆ

03. 09. 2024. u 13:42

Sportski tereni „pod obalom“ u centru Kraljeva, omiljeno mesto za rekreaciju brojnih generacija stanovnika grada na Ibru, našli su se u ponedeljak uveče na meti zasad nepoznatih vandala.

УНИШТЕНА БАСКЕТ ПОДЛОГА: Спортски терени у центру Краљева на мети вандала

G.Šljivić

Iz samo njima znanih razloga i pobuda vandali su, naime, uništili podlogu za basket na dva košarkaška terena, što su zabeležile i okolne nadzorne kamere.

- A da ih sada pitate zašto su to uradili, ubeđen sam da ne bi znali da odgovore. Ovi sportski tereni su decenijama unazad omiljeno mesto za sport i rekreaciju Kraljevčana, ali pojedincima očigledno služe za iživljavanje. Svaki komentar je suvišan – kaže Aleksandar Daišević, predsednik Sportskog saveza Kraljeva, čije se prostorije nalaze u neposrednoj blizini.

G.Šljivić

 

Na ovim čuvenim terenima za basket „pod obalom“ na ibarskom keju stasavali su brojni košarkaški asovi od kojih su mnogi napravili zavidne karijere i postali legende magične igre pod obručima poput Ljubodraga Simonovića, popularnih Džigija Andrića, Čoga Markovića i Vlada Dašića, preko Vlada Divca i Miloša Babića, do Nikole Lepojevića, Nenada Krstića, Stefana Jovića i nekih novih klinaca.

G.Šljivić

 

- U Kraljevu je svojevremno važilo pravilo da je važnije da se pokažeš i dokažeš na ovim terenima, nego na utakmicama – podseća jedan stariji Kralječanin. - Danas je sasvim druga priča, a najbolji primer je da je jedan deo tartan podloge izgoreo prilikom bakljade za proslavu mature. Naša slika i prilika, ništa drugo.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVI DETALJI O BEOGRADU NE POSTOJE NI NA GUGLU