NAŠ BORO, ODAVNO SI BESMRTAN ZA SVOJ ČAČAK: Bora Đorđević dobija ulicu u svom rodnom gradu

V. ILIĆ

04. 09. 2024. u 14:39

POTRESNIM rečima od ikone rokenrola oprostio se gradonačelnik čačka Milun Todorović, koji je bio dobar prijatelj sa Borom Đorđevićem.

НАШ БОРО, ОДАВНО СИ БЕСМРТАН ЗА СВОЈ ЧАЧАК: Бора Ђорђевић добија улицу у свом родном граду

Foto: Nenad Živanović

- Napustila nas je legenda rokenrol scene naše Srbije i regiona, maestralni i neprevaziđeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblje čorbe. U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za svoje Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio - rekao je Todorović i dodao:

Foto V. Ilić

- Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen. Grad Čačak uskoro će dobiti ulicu koja će nositi ime našeg velikog Bore Đorđevića, ulicu kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz sećanja njihovih roditelja i baka i deka - rekao je Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODLUKA PORODICE - BEZ OBDUKCIJE: U jednom trenutku više nije mogao da diše, noćas se stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa