POSKUPLJUJU KOMUNALNE USLUGE U KRAGUJEVCU: Veće cene za parkiranje i uklanjanje otpada, u najavi poskupljenje grejanja

V. Hadžić

05. 09. 2024. u 13:55

Već drugo uvećanje cena parkiranja i sakupljanja otpada ove godine Kragujevčanima je stiglo od 1. septembra, a očekuju ih i veće cene daljinskog grejanja od početka grejne sezone.

ПОСКУПЉУЈУ КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ У КРАГУЈЕВЦУ: Веће цене за паркирање и уклањање отпада, у најави поскупљење грејања

Foto : V.H.

Ovoga puta parkiranje na javnim parkiralištima poskupelo je 27%. Prvi sat u nultoj zoni, najužem centru grada, koji je koštao 55 dinara, sada treba platiti 70 dinara, a drugi sat umesto 110 kao do sada, 140 dinara. U zoni jedan sat na parkingu košta 60 dinara, a dnevna karta 180 dinara, dok je drugoj zoni sat parkiranja 50 dinara, za dnevnu kartu treba platiti 150 dinara. Za posebna parkirališta cena parkiranja skočila je za 14%. I u zatvorenoj garaži uvećane su cene, pa sada sat košta 80 dinara, a dnevna karta 1.200 dinara.

Odnošenje smeća na području grada skuplje je za 40% za fizička lica i privredu, a u selima kragujevačkog atara 35% za građane i 38% za privrednike.

I kragujevačka „Energetika“, koja gazduje daljinskim grejanjem, sprema se da poveća cene. Gradskom veću podnela je zahtev za korekciju cena od naredne grejne sezone. Za vlasnike kuća i stanova koji grejanje plaćaju paušalno umesto dosadašnjih 104,79 dinara po kvadratnom metru, traže cenu od 121,15 dinara. Za poslovne prostore predlaže se poskupljenje od 15 procenata.

Odluku o novom cenovniku Energetika je donela 7. avgusta zbog poskupljenje gasa na koji su prebačeni njeni kotlovi. Poslednju korekciju cena jedina kragujevačka toplana imala je u martu prošle godine. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI“ OSVAJAJU VRH PIRAMIDE: Invictus Challenge by Mozzart po prvi put na Rtnju