KAD TE PLANINA SNAŽNO PRIGRLI: Drago Đokić iz Aradca kod Zrenjanina osvojio najviši vrh Triglava

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

06. 09. 2024. u 06:45

NAKON hiljade i hiljade pređenih koraka i brojnih osvojenih planinskih vrhova u regionu i vija ferata, planinarski vodič iz malog mesta Aradac, kod Zrenjanina, Drago Đokić, ostvario je dečački san, da se popne na vrh Triglava i upiše u svoj dnevnik visinu 2.864 metra.

КАД ТЕ ПЛАНИНА СНАЖНО ПРИГРЛИ: Драго Ђокић из Арадца код Зрењанина освојио највиши врх Триглава

Foto: B. Grujić

- Osećaj je zaista fantastičan, ponos je nadvladao sve muke, nedaće i strahove, a nije bilo nimalo lako - započinje priču Drago, ističući da je grupa vojvođanskih planinara, akciju osvajanja započela u dolini Kot, odakle su imali visinsku razliku preko dve hiljade metara prilikom uspona i isto toliko prilikom spuštanja po strmom i teško prohodnom siparu.

- Na kraju sve se to zaboravi i ostaje onaj osećaj ponosa i sreće - nastavlja Drago, otkrivajući da ima još jednu veliku želju, da se popne na Dolomite u Italiji i osvoji Grosglokner, najviši vrh Austrije.

Ovaj obučeni planinarski vodič kaže da su u tim poduhvatima i avanturama upornost i želja najvažnije.

Obuka novih planinara

DRAGO Đokić, licencirani i stručno obučeni planinarski vodič iz Aradca kod Zrenjanina, maksimalno je posvećen i edukativnom radu i obuci novih planinara i zaljubljenika u avanture, kojih je sve više, u ovom popularnom sportu.

- Koliko god na prvi pogled atraktivno i lepo izgledalo, kada ste na vrhu neke planinske lepotice, potrebno je mnogo truda i naravno obučenosti da se snađete u svim problematičnim situacijama koje se iznenada pojave na terenu, prilikom penjanja - dodaje na kraju Drago Đokić, ponosan na svoj osvojeni trofej, vrh Triglava na 2.864 metra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...