GRADI SE MOST U KOVAČIMA: Obnova saobraćajne infrastrukture u kraljevačkom kraju

G. ĆIROVIĆ

06. 09. 2024. u 20:26

U sklopu obnove saobraćajne infrastrukture u kraljevačkom kraju oštećenu zubom vremena, ali još više elementarnim nepogodama minulih godina, u prigradskom naselju Kovači u toku je izgradanja novog mosta preko istoimenog bujičnog vodotoka sa pristupnom saobraćajnicom.

ГРАДИ СЕ МОСТ У КОВАЧИМА: Обнова саобраћајне инфраструктуре у краљевачком крају

G.Šljivć

Primajući vodu sa obližnje planine Stolovi, ovaj bujični potok često je plavio obližnja domaćinstva i zadavao glavobolje meštanima, preteći da će potpuno urušiti veoma prometni saobraćajni prelaz. Izgradnjom novog mosta i uređenjem korita meštanima će biti omogućeno bezbedeno kretanje u oba pravca, a okolina će biti zaštićena od izlivanja i udara bujica.

G.Šljivć

 

- Po najvišim standardima most će biti dugačak 21,6 metara, raspona 12, dok će kolovozna konstrukcija biti širine 6 metara sa obostranim trotarima od 1,12 metara – pojašnjava tehničke detalje Marica Mijajlović, direktorka kraljevačkog JP za uređivanje građevinskog zemljišta. - Vrednost projekta je 43,6 miliona dinara, finansijer je JP „Putevi Srbije“, a rok za završetak je 150 kalendarskih dana.

G.Šljivć

T

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...