VELIKO INTERESOVANJE: Preventivni zdravstveni pregledi u OB „Studenica“ u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

08. 09. 2024. u 12:38

POSLE letnje pauze, u okviru nastavka akcije besplatnih preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja, danas je do 11 sati i prvog preseka, u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu pregledano 170 pacijenata, među kojima i dvoje dece, što najbolje svedoči o velikom interesovanju građana.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ: Превентивни здравствени прегледи у ОБ „Студеница“ у Краљеву

OB Studenica

Stariji Kraljevčani mogli su da bez zakazivanja i uputa odrade opšte preglede u Poliklinici, ultrazvučne preglede trbuha, preglede pluća, da provere kompletnu krvnu sliku, odrade tumor markere debelog creva i pankreasa, dojke kod žena i prostate kod muškaraca.

OB Studenica

 

- Za prva tri sata akcije obavljeno je 100 ultrazvučnih, 96 pregleda na pulmologiji i 120 laboratorijskih pregleda - ističe dr Zoran Mrvić, direktor OB „Studenica“. - Oni koji eventualno ne budu završili pregled sve će u najkraćem roku odraditi narednih dana. A, svi pozitivni nalazi biće odmah upućeni na dalju dijagnostiku i lečenje.

Sa ciljem uspostavljanja rane dijagnostike, i ovog puta sprovedeni su preventivni pedijatrijski pregledi za decu sa posebnom pažnjom na stanje stopala i kičme, vida i sluha, testisa kod dečaka, kao i vakcinalnog statusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANKETA NOVOSTI Da li Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić zaslužuju novi Piksijev poziv?