13 ZAMENIKA AMBASADORA U POSETI UŽICU: U toku dva važna projekta

N. J.

12. 09. 2024. u 11:24

Predvođena zamenicom šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Plamenom Halačevom, delegacija u kojoj je 13 zamenika ambasadora evropskih država, boravila je u Užicu. Sa gradskim rukovodstvom, oni su obišli radove koji se uz podršku EU realizuju u gradu na Đetinji.

13 ЗАМЕНИКА АМБАСАДОРА У ПОСЕТИ УЖИЦУ: У току два важна пројекта

Grad Užice

Halačeva je istakla jda je Užice mesto „u kom je podrška Evropske unije vidljiva u svim sferama života.“

- Mi smo do sada podržali najrazličitije projekte i očekujemo da će podrška EU pospešiti privredni razvoj Užica i obogatiti turističku ponudu, naročito sa ovim novim projektom koji se odnosi na rekonstrukciju vodotornja na Starom gradu. Ja sam u Užicu često i iz privatnih razloga, pa se nadam da ću uspeti da pogledam i neku predstavu u Narodnom pozorištu, gde se takođe uz podršku EU radi rekonstrukcija krova i izgradnja letnje scene - naglasila je Halačeva.

Gradonačelnica Užica Jelena raković Radivojević, istakla je dva projekta koji se trenutno realizuju.

Grad Užice

- Prvi se odnosi rekonstrukciju vodotornja na tvrđavi Stari grad gde ulažemo više od 900.000 dolara, čime ćemo dodatno unaprediti turističku ponudu. Drugi projekat, koji realizujemo u saradnji sa partnerima iz Evropske unije je projekat rekonstrukcije krova Narodnog pozorišta i izgradnje letnje scene uz izgradnju panoramskog lifta, solarnih panela i postavljanje takozvanih zelenih zidova – rekla je gradonačelnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEŠKO JE PRIČATI O RAFI, A NOVAK ĐOKOVIĆ...: Rodžer Federer bez dlake na jeziku o svojim velikim rivalima