GAJDAŠ IZ KIKINDE USREĆIO BEOGRAĐANKU U KOLICIMA: Čučno da joj odsvira čuvenu pesmu, a ona mu otkrila detalj iz prošlosti (FOTO)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

12. 09. 2024. u 17:42

Skoro romantična scena i divan neočkivan susret dogodili su se danas u centru Beograda, kuda su se u Knez Mihailovoj ulici, slučajno susreli gajdaš iz Kikinde i nepoznata starija Beograđanka. On je bio član maskiranog karnevala dece iz kikindskog vrtića, koji je u glavnom gradu predstavljao manifestaciju „Dani ludaje“.

ГАЈДАШ ИЗ КИКИНДЕ УСРЕЋИО БЕОГРАЂАНКУ У КОЛИЦИМА: Чучно да јој одсвира чувену песму, а она му открила детаљ из прошлости (ФОТО)

Foto: Privatna rhiva

Čim je među posmatračima spazio gospođu u kolicima i njenu pratnju, gajdaš Milan Vašalić prišao je nepoznatoj ženi, čučnuo ispred nje i odsvirao joj čuvenu pesmu „Sinoć kad je pao mrak“.

- Bio je to jedan od onih trenutaka kada se peva i plače. Gospođa je u kolicima, koja gura druga žena. Pored njih je još šetača. Kada sam joj prišao, čučnuo sam i odsvirao pesmu „Sinoć kad je pao mrak“ , a kada sam ustao ona mi je rekla da joj je pre 70 godina gajdaš svirao svatovac kada se udavala. Eto, sedam decenija kasnije gajde su ponovo svirale samo za nju – preneo nam je Vašalić emocije sa ovog nezaboravnog susreta sa nepoznatom Beograđankom, koju je korak izdao, ali ona sigurno „gazi“ ka stotoj.

Foto: Grad Kikinda

Gajdaš svirao Beograđanki

Nažalost, Milan Vašalić ne zna ime gospođe koju je danas svojom svirkom usrećio, kao ni kada se tačno udavala i gde je bilo svadbeno veselje na kojem joj je gajdaš kao mladi svirao najlepše pesme.

Sa ovog susreta gajdaša iz Kikinde i nepoznate Beograđanke, u Knez Mihailovoj ulici, ostala je samo fotografija na lepom i sunčanom septembarskom danu. I osmeh gospođe koja se, sigunro, bar na trenutak vratila u dane rane i najlepše mladosti. Još kad bi mogla da bar na jedan dan dođe u Kikindu, od 19. do 22. septembra, kada se održavaju „Dani ludaje“, da ponovo čuje muziku iz Banata i Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆEMO PRINUĐENI Putin: NATO odlučuje da li će direktno ući u sukob u Ukrajini!